tymonidas Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Koledzy, podpowiedzcie proszę. Czy w dx6i mogę zbindować ten sam odbiornik na kilku modelach w nadajniku? Wciąga mnie pianka i flite test swappable series, chciałbym synowi wystrugać kilka modeli na tym samym "power pod". Putanie tutaj o to czy to da się zrobić tak jak myślę - co inne skrzydła, to inny model w radiu: inne wychylenia, miksery, trymery etc, natomiast odbiornik/esc/silnik ten sam. Dobrze myślę czy jakoś inaczej muszę kombinować?
micro Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Odbiornik bindujesz z nadajnikiem i nieważne jest do jakiego modelu wsadzisz odbiornik. Nie znam tej aparatury, ale zapewne posiada możliwość zaprogramowania kilku modeli.
f-150 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Możesz i nie możesz .Dany model ustawiony w nadajniku jest przypisany do odbiornika w momencie bindowania.Możesz zapisać ustawienia w aparaturze dla kilku modeli,natomiast przy zmianie odbiornika z modelu do modelu będziesz musiał tylko zbindować odbiornik z ustawieniami danego wybranego modelu. Chodzi oto ,że Spekrtum posiada tzw" Model match" czyli zabezpieczenie abyś nie wystartował modelem z innymi ustawieniami dla innego modelu,niż te wybrane w nadajniku co zdarza się w innych systemach. 1
tymonidas Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Opublikowano 19 Lipca 2015 Ok, czyli o ile dobrze rozumiem w najgorszym przypadku będę musiał mieć "bind plug" przy sobie i za każdym przełożeniem "power pod'a" będę musiał zmienić model w radiu i zbindować kolejny raz odbiornik?
Rekomendowane odpowiedzi