dakos Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Witam.Jestem w trakcie budowania swojego pierwszego modelu. Zamówiłem już wszystkie części poza ładowarką Zastanawia mnie skąd brane jest napięcie do ładowania akumulatorów Lipo w przypadku takiego zestawu :http://allegro.pl/skyrc-pl-ladowarka-imax-b6-oryginalna-lipo-fv-gw-i5521243708.htmlChodz mi o brak adaptera pod gniazdko 230V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Ja zakupiłem do tych samych ładowarek zasilacze w elektronicznym. 12V i minimum 2.5 - 3 A i dobierz z pasującą wtyczką. Zapłaciłem coś około 23 zł za zasilacz i sprawują się do dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakos Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Znalazłem stary zasilacz 12V/1A - zobaczę czy będzie ładować jak przyjdzie akumulator.min. 2,5-3 Ampera skąd się wzięło?Na allegro większość zasilaczy też ma poniżej 3A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Zależy jakim prądem chcesz ładować pakiet. Przy słabszym zasilaczu też naładujesz, ale będziesz musiał ustawić mniejszy prąd ładowania bo z zasilacza nie wydoisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi