rynqu Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Witajcie! Mam na imię Mateusz i bawię się w modelarstwo RC od bardzo niedawna Wiele lat temu należałem do kółka modelarskiego w Dąbrowie Górniczej na Wojska Polskiego (modele latające na uwięzi). Na forum trafiłem z polecenia. Zaczynam praktycznie od zera, z bardzo skromnym wyposażeniem początkowym. Jak do tej pory skonstruowałem jeden model typu "Delta" z płyt depronowych i styropianu (made in Castorama ). Wykonanie wg. tego planu https://www.youtube.com/watch?v=K4EO5_E8euQ. Wczoraj wykonałem inauguracyjny lot na lotnisku modelarskim w Bobrownikach. Korzystając z okazji chciałbym serdecznie podziękować wszystkim kolegom modelarzom obecnym na lotnisku, którzy służyli nie tylko profesjonalną radą i pomocą przy uruchomieniu modelu ale również okazali wielkie wsparcie dla moich pierwszych kroków i przyjęli mnie bardzo koleżeńsko! Dziękuję również Panu Mariuszowi za umożliwienie mi skorzystania z tego świetnie przygotowanego lotniska! Poniżej zamieszczam filmik dokumentujący moje wzloty i upadki, upadki, upadki Moje plany na przyszłość: - skonstruować lepszej jakości model w konstrukcji styropianowej (glider) - przygotować model z zamontowaną kamerką (w odległej przyszłości może FPV) - skończyć budowę plotera tnącego laserem, który posłuży mi do komputerowego wycinania profili w balsie i sklejce - zbudować model w konstrukcji balsowo-sklejkowej, napędzany silnikiem benzynowym (marzy mi się Su-26) - latać latać latać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi