Ghandi Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 saletre potasową mam, siarke mam.... poprosiłbym na priv jakies moze przepisy jak toto połączyć aby wytworzyc z tych ( i innych) składników świecę dymną do modelu, oraz ew. silnik rakietowy. Prosiłbym o nie zamieszczanie gotowych przepisow tutaj, te mieszanki sa dosc niebezpieczne, nie chcialbym zeby ktorys z naszych młodych kolegów zrobił sobie krzywdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profesorek92 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Zaraz naskrobię conieco na pm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Zaraz naskrobię conieco na pm dzieki. Zrobilem, odpalilem. Kupa halasu, dymu i smrodu rakieta oderwala sie od ziemi, po czym spłoneła ogniem zywym w powietrzu z dala od czegokolwiek czemu moglaby zrobic kuku. fajnie bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 I tak miało być! Amen. Ja stosuję "profesjonalne" rakietki od fajerwerków (teraz bardzo tanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Dla zabawy można kręcić swoje silniki i testować je na odludziu, ale nie ryzykowałbym używania ich w profesjonalnych (lub takich na którym nam jakoś zależy) konstrukcjach. Obecnie fabryczne silniki modelarskie są na tyle tanie, że chyba nie warto zawracać sobie głowy i ryzykować utratę rakiey (sprzętu). Fakt jednak, że zabawa jest przednia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.