Ghandi Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 saletre potasową mam, siarke mam.... poprosiłbym na priv jakies moze przepisy jak toto połączyć aby wytworzyc z tych ( i innych) składników świecę dymną do modelu, oraz ew. silnik rakietowy. Prosiłbym o nie zamieszczanie gotowych przepisow tutaj, te mieszanki sa dosc niebezpieczne, nie chcialbym zeby ktorys z naszych młodych kolegów zrobił sobie krzywdę.
Ghandi Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Opublikowano 18 Maja 2008 Zaraz naskrobię conieco na pm dzieki. Zrobilem, odpalilem. Kupa halasu, dymu i smrodu rakieta oderwala sie od ziemi, po czym spłoneła ogniem zywym w powietrzu z dala od czegokolwiek czemu moglaby zrobic kuku. fajnie bylo
Tomisław Piotr Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 I tak miało być! Amen. Ja stosuję "profesjonalne" rakietki od fajerwerków (teraz bardzo tanie).
Gość Anonymous Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Dla zabawy można kręcić swoje silniki i testować je na odludziu, ale nie ryzykowałbym używania ich w profesjonalnych (lub takich na którym nam jakoś zależy) konstrukcjach. Obecnie fabryczne silniki modelarskie są na tyle tanie, że chyba nie warto zawracać sobie głowy i ryzykować utratę rakiey (sprzętu). Fakt jednak, że zabawa jest przednia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.