edtheduck Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Po stracie mojej f450, postanowiłem zbudować coś małego. Mam ramę ZMR250 z osprzętem i nawet zmontowałem coś latającego, jednak zamierzam zmienić jedną z płyt na taką z wbudowanym PDB. Jednak ja nie o tym. Jakich używacie walizek/wkładów do bezpiecznego przenoszenia quadcopterów? Widziałem na youtube, że używali skrzynek na broń krótką, ale nie jestem pewien jakie powinna mieć wymiary. Podpowie ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burykot Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Ja swojego ZMRa noszę w zwykłej walizce aluminiowej kupionej w Juli, dostępnej także w każdym innym budowlanym markecie. Znajomy ma to "prawie to samo", czyli "czarne" i z zaokrąglonymi rogami. Wpisz w gugla "walizka aluminiowa hard head", dostępne za ok 70-80 zł, wymiary to coś ok. 45x30x15cm. Jest to też dobra "platforma startowa" jeżeli zaczynasz lot w wysokiej trawie. Spakowałem się w nią na wakacje, zmieścił się quad (zdemontowane śmigła), batki, 20+ setów śmigieł 5" w oryginalnych paczkach, trochę 6" (czyli ogólnie dużo za dużo), ładowarka, jakieś podstawowe narzędzia, trytki itp. Jedyne co pozostało poza nią to gogle, (quanumy V2, ale fatsharki czy inne skyzony pewnie bym zmieścił). EDIT: aparatura też weszła Jeżeli zamierzasz zakupić PDB diatona, to ostrzegam, że nie zawsze pasuje, tzn. na rynku są różne ramy "ZMR250", bo to otwarty design i niekiedy nie pasują otwory. Mi pasowały, koledze nie - musiał wiercić w carbonie (działa, ale jednak...). Kupowaliśmy z tego samego sklepu, z tej samej karty produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edtheduck Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Dzięki bardzo za podpowiedź Co do PDP to zamówiłem niby ulepszoną wersję 2 od diatone, ale jak nie będzie pasowało to najwyżej odłożę dla następnego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Sam długo szukałem PDB do mojej 250tki i finalnie zdecydowałem się na Cytryne rodzimej produkcji kolegi z sąsiedniego forum fpv. Polecam sprawdzić bo jest moim zdaniem mega funkcjonalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edtheduck Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Patrzyłem na Cytrynkę, ale zbyt skomplikowana jak na to, do czego ją potrzebuję. Na razie nie będę latał z FPV, więc różne dodatki są mi zbędne. W tej chwili mam KK2.1 jako kontroler lotu, potem może zmienię na CC3D, albo FLIPa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burykot Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Dzięki bardzo za podpowiedź Co do PDP to zamówiłem niby ulepszoną wersję 2 od diatone, ale jak nie będzie pasowało to najwyżej odłożę dla następnego projektu. problemem nie jest PDB, tylko ZMR250 - są różne, od różnych producentów, sprzedawane jako ten sam produkt - zapewne typowe podejście "kto taniej" i to w nim czasem trzeba pogrzebać (bo tak chyba łatwiej niż w wiercić PDB). Masz może linka do v2 tego diatona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edtheduck Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Kupiłem tutaj: http://www.banggood.com/Diatone-ZMR250-V2_1-PCB-Board-For-ZMR250-RC-Quadcopter-Frame-Kit-p-987596.html Pasuje do ramy ZMR250 nabytej w tym samym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burykot Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Kupiłem tutaj: http://www.banggood.com/Diatone-ZMR250-V2_1-PCB-Board-For-ZMR250-RC-Quadcopter-Frame-Kit-p-987596.html Pasuje do ramy ZMR250 nabytej w tym samym sklepie. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edtheduck Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Jakiej gąbki używacie żeby zrobić wnętrze walizki? Zastanawiam się gdzie by to najtaniej kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 info o wyściółce do walizek będzie bardzo przydatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Witam ja użyłem skrzynkę po wkrętarce, jako wyściółkę wykorzystałem materiał tapicerski samochodowy podbity gąbką którym okleiłem wycięty odpowiednio styropian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi