Domin Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Witam serdecznie Czy może mi ktoś z szanownych Panów podpowiedzieć Jak wyłączyć obsługę koła ogonowego po złożeniu podwozia? W aparaturze graupner mz24 hott Podwozie pneumatyczne z z obsługa steru kierunku i kolka ogonowego na osobnych serwach Chodzi o to ze po złożeniu podwozia nie ma miejsca na wychyły kółka. Najprawdopodobniej serwo by się "spaliło " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zrobił bym serwo kółka na mikserze z kierunkiem. Mikser bym uruchamiał przełecznikiem podwozia, w pozycji wypuszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 U ciekawe, będę kombinował Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 lub faza lotu przełaczana pstryczkeim chowania podwozia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Potwierdzam. Faza lotu jest sensowniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Faza jest Ok, mikser działający w fazie podwozie wypuszczone. Ale co z klapami.Klapy w makiecie zawsze robię na fazach. Znacznie ułatwia to trymowanie. Problem że masz zazwyczaj, klapy do startu, lodowania i schowane, podwozie musisz schować i wypościć z dowolnymi klapami. Wiec ja przy klapach podwozie chował bym jednak innym przełącznikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Ja mam klapy poza fazami. Jak wieje w mordę to bez klap ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Klapy na fazach to banalne dobranie mixa wysokość- klapa. Jak masz ustawiony trymer oddzielnie dla faz, nie globalny, to w pierwszym locie trymujesz model w każdej fazie i po wszystkim. Jak robisz mix klapa wysokość bez faz to dobieranie go (mixa) może potrwać kilka lotów. Są modle gdzie klapy nie powodują ani nurkowania ani zadzierania, ale to rzadkie, więc taki mix to dla mnie podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Fazy lotu mnie nie bardzo interesują (wstyd się przyznać ale lenistwo w stosunku do czytania instrukcji obslugi nadajnika bierze gore)????, nawet nie miksuje wogole niczego w p47 o ROZP 2060 mm latam bez żadnego miksu, bez faz lotu, ( w zakrętach używam kierunku za każdym razem) Aby unaocznić https://youtu.be/EED5HqwlXRg także raczej użyje rozwiązania z pierwszej wypowiedzi czyli miks steru kierunku włączany po wypuszczeniu podwozia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi