GRZECHU I JURAS Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Witamy całą modelarską brać Nawiązując do tematu zapoczątkowanego przez Santanę chcielibyśmy zapytać czy malował może ktoś z was owiewki z Pet lub Pleksi farbą do przyciemniania tylnych reflektorów w samochodach?? Chodzi nam o efekt przyciemnionej kabinki (dymionej Pleksi lub Peta) Ma ktoś z szanownych forumowiczów doświadczenie w malowaniu kabinek czymś takim :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 w taqmtym wątku zapytał o to @MOTYLASTY, wiem ze ma w tym doświadczenie to po co nowy temat ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 14 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Wiem ale nie chciałem wcinać się motylastemu w jego wątek z moim wątkiem, ale się nad tym zastanawiałem. Poprostu chciałem wiedzieć czy takie malowanie ma sens? A nie chciałem zakłucać postu motylastemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Na forum nie jest ważne kto zakłąda temat tylko czego on dotyczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santana Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ja nie Motylasty ja santana i słusznie powinno być to w jednym wątku łatwiej puzniej wszystko ogarnąć PS takie małe sprostowanie pzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 14 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Dobra co było minęło . Ale faktycznie post był Santany a nie Motylastego 8) Kurcze, ale ciekawe czy faktycznie mozna przyciemnić taką kabinkę z Pleksy lub Peta tymi farbami w spreyu do przyciemniania światem tylnich w samochodzie? :wink: Jak uważacie to ma sens :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 normalnie sie przyciemnia ja to robilem , wyglada ladnie tylko trzeba malowac od srodka najlepiej wychodzi spray czarny, tylko trzeba tryskac cienkie warstwy i dobrze przesuszac miedzy nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ja wprawdzie jeszcze tego nie robilem, dopiero mam zamiar przyciemnic kabinke, jednak widzialem to u innego modelarza i wyglada bardzo elegancko i porzadnie. Uzywal wlasnie sprayu do przyciemniania reflektorow. Z tego co wiem to robi sie wlasnie tak jak Artur mowil! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blandford Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 mysle ze nie powinienes malowac kabiny tylko ja zabarwic.Posluz sie silnym barwnikiem w plynie(nawet taki do tkanin) w kolorze czarnym(kabina wyjdzie brazowawa).Ok godziny w temp 70 stC powinno wystarczyc(nie recze za to -poeksperymentuj).Sam barwilem ta metoda aluminium-dziala. a oto przydatny link: http://www.rcuniverse.com/forum/m_3886552/mpage_9/key_four%2Cstar/tm.htm pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 No ciekawa propozycja, ale ciekawe co to za barwnik używał ten gość Ja użyje barwnik do jajek miejmy nadzieje że zadziała... Dzięki za podrzucenie pomysłu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blandford Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Barwniki do jajek sa chyba za slabe.Rit dye to po prostu barwnik do tkanin.Moze byc w plynie lub proszku. pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Wielkie dzięki za podpowiedź, właśnie nie wiedziałem co to za substancje ten koleś użył, czyli teraz wszystko jasne. Jeszcze raz dziękuje, jak wypróbuje to dam znać jak zadziałało Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.