Skocz do zawartości

Farba

GRZECHU I JURAS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witamy całą modelarską brać :P

Nawiązując do tematu zapoczątkowanego przez Santanę chcielibyśmy zapytać czy malował może ktoś z was owiewki z Pet lub Pleksi farbą do przyciemniania tylnych reflektorów w samochodach??

Chodzi nam o efekt przyciemnionej kabinki (dymionej Pleksi lub Peta)

Ma ktoś z szanownych forumowiczów doświadczenie w malowaniu kabinek czymś takim :?:

Opublikowano

Wiem ale nie chciałem wcinać się motylastemu w jego wątek z moim wątkiem, ale się nad tym zastanawiałem.

Poprostu chciałem wiedzieć czy takie malowanie ma sens?

A nie chciałem zakłucać postu motylastemu...

Opublikowano

Dobra co było minęło :).

Ale faktycznie post był Santany a nie Motylastego 8)

Kurcze, ale ciekawe czy faktycznie mozna przyciemnić taką kabinkę z Pleksy lub Peta tymi farbami w spreyu do przyciemniania światem tylnich w samochodzie? :wink:

Jak uważacie to ma sens :?:

Opublikowano

normalnie sie przyciemnia ja to robilem , wyglada ladnie tylko trzeba malowac od srodka

najlepiej wychodzi spray czarny, tylko trzeba tryskac cienkie warstwy i dobrze przesuszac miedzy nimi

Opublikowano

Ja wprawdzie jeszcze tego nie robilem, dopiero mam zamiar przyciemnic kabinke, jednak widzialem to u innego modelarza i wyglada bardzo elegancko i porzadnie. Uzywal wlasnie sprayu do przyciemniania reflektorow.

Z tego co wiem to robi sie wlasnie tak jak Artur mowil!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wielkie dzięki za podpowiedź, właśnie nie wiedziałem co to za substancje ten koleś użył, czyli teraz wszystko jasne.

Jeszcze raz dziękuje, jak wypróbuje to dam znać jak zadziałało :D

Pozdrawiam..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.