Jump to content

Farba

GRZECHU I JURAS

Recommended Posts

Posted

Witamy całą modelarską brać :P

Nawiązując do tematu zapoczątkowanego przez Santanę chcielibyśmy zapytać czy malował może ktoś z was owiewki z Pet lub Pleksi farbą do przyciemniania tylnych reflektorów w samochodach??

Chodzi nam o efekt przyciemnionej kabinki (dymionej Pleksi lub Peta)

Ma ktoś z szanownych forumowiczów doświadczenie w malowaniu kabinek czymś takim :?:

Posted

w taqmtym wątku zapytał o to @MOTYLASTY, wiem ze ma w tym doświadczenie to po co nowy temat ??

Posted

Wiem ale nie chciałem wcinać się motylastemu w jego wątek z moim wątkiem, ale się nad tym zastanawiałem.

Poprostu chciałem wiedzieć czy takie malowanie ma sens?

A nie chciałem zakłucać postu motylastemu...

Posted

Ja nie Motylasty ja santana i słusznie powinno być to w jednym wątku łatwiej puzniej wszystko ogarnąć

PS takie małe sprostowanie

pzdrawiam

Posted

Dobra co było minęło :).

Ale faktycznie post był Santany a nie Motylastego 8)

Kurcze, ale ciekawe czy faktycznie mozna przyciemnić taką kabinkę z Pleksy lub Peta tymi farbami w spreyu do przyciemniania światem tylnich w samochodzie? :wink:

Jak uważacie to ma sens :?:

Posted

normalnie sie przyciemnia ja to robilem , wyglada ladnie tylko trzeba malowac od srodka

najlepiej wychodzi spray czarny, tylko trzeba tryskac cienkie warstwy i dobrze przesuszac miedzy nimi

Posted

Ja wprawdzie jeszcze tego nie robilem, dopiero mam zamiar przyciemnic kabinke, jednak widzialem to u innego modelarza i wyglada bardzo elegancko i porzadnie. Uzywal wlasnie sprayu do przyciemniania reflektorow.

Z tego co wiem to robi sie wlasnie tak jak Artur mowil!

• 4 weeks later...
Posted

No ciekawa propozycja, ale ciekawe co to za barwnik używał ten gość

Ja użyje barwnik do jajek miejmy nadzieje że zadziała...

Dzięki za podrzucenie pomysłu :D

Pozdrawiam

Posted

Wielkie dzięki za podpowiedź, właśnie nie wiedziałem co to za substancje ten koleś użył, czyli teraz wszystko jasne.

Jeszcze raz dziękuje, jak wypróbuje to dam znać jak zadziałało :D

Pozdrawiam..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.