piotr_swiderek Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Podczas targów SHIZUOKA HOBBY SHOW 2008 w Japonii firma YS zaprezentowała prototyp silnika YS 170 CDI. Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach, nie jest to silnik benzynowy, choć wiele na to wskazuje... Wydaje mi sie jednak, że firma YS rozpoczęła walkę z silnikami elektrycznymi o 2 lata za późno... Zapraszam do dyskusji Zdjęcia silnika tutaj: http://f3a.sakura.ne.jp/radiocontroll/event/2008_Shizuoka_HobbyShow/2008_Shizuoka_HobbyShow01.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_Czyz Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 ciekawe ile waży całość... Jeżeli było by to lekkie , i mocne jak pozostałe Ys to ten silnik pewnie będzie hitem. No chyba że cena będzie zaporowa edit. No i Oesik 110a też ciekawy widzę... Do modeli F3A club jak znalazł :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Respekt dla Yamady... Chyba jednak nie zacznę latać na elektrykach. Ciekawe jak ta 170CDI stoi z mocą i czy nadal tak mocno telepie modelem. Wg mnie Yamada powinna zastosować bardziej zaawansowaną metodę wtrysku paliwa jak np: wtryskiwacz piezoelektryczny i do tego jakiś mały moduł sterowania tym wszystkim Wtedy elektryki nie miałyby najmniejszych szans :wink: A jak wygląda sprawa z OS 200FI można go gdzieś kupić?? Ciekawy silnik ale coś słuch o nim zaginął.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_swiderek Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Myślę, że moc YS 170CDI jest na poziomie normalnej YS170 czyli coś około 4KM. Jeśli chodzi o OS 200FI to czemu mówisz, że słuch o nim zaginął? Silnik jest normalnie do kupienia, używa go paru Japończyków. Trzeba wziąć pod uwagę, że teraz nie wiele osób używa w ogóle silników spalinowych... Czystość i bezawaryjność to duży atut elektryków OS 200FI można kupić tutaj: http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXRTM4&P=7 Podobno dużą wagą jest jego zapotrzebowanie na ogromną ilość nitrometanu i oleju, słyszałem nawet o poziomie rzędu 30-40% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_swiderek Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Przed chwilą przeczytałem na RC UNIVERSE, że Stephan Carrier testuje ten silnik z 5% oleju i 20% nitrometanu 8) Wszystko po to by pozbyć się smugi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 A co myslicie Panowie o nowym os maxie FS 200 wagowo 800g z hakiem mocy sporo zapotrzebowanie na nitro w granicach 10-15% lata ktos juz na takim http://www.savex.cz/moto.php?lang=cz&id=97 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.