laciaty Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Poniżej filmik z pierszego uruchomienia instalacji dymnej. Niestety ale mam problem z wyregulowaniem silnika i nie bardzo mogę sobie poradzić z regulacją (przynajmniej na chwile obecną). Może na podstawie filmu ktoś z Was będzie mi w stanie coś poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Witam na mój gust ucieka iskra /sprawdzi masowanie fajki /. Strasznie zagłusza pracujący z boku agregat.Ledwo słychać model z daleka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Dziękuję za informację, możesz jeszcze podpowiedzieć jak to sprawdzić? To mój pierwszy silnik więc brakuje jeszcz wiedzy i doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Masz kill switcha podpiętego do odbiornika ? Miałem takie same problemy jak układ zapłonowy zakłócał mi pracę odbiornika, który na ułamki sekund rozłączał killswitcha. Winny okazał się sam układ, który stracił w jakiś sposób masę na obudowie. Umasiłem to porządnie, dodatkowo spiąłem z masą odbiornika i skończyły się problemy z pracą silnika. To nie wygląda na złą regulację / złą mieszankę a właśnie problemy z zapłonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Sprawdzi do kontakt fajki ze świecą . Połącz dodatkowym przewodem masowy przewód wysokiego napięcia z obudową silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 A czy problemem może być paliwo, które mieszałem z olejem jakie 10 dni temu? W zeszłym tygodniu na tym paliwie silnik pracował prawidłowo. Killswitcha mam a odbiornik jest dosyć daleko od zapłonu. Zapłon pod maską a odbiornik za skrzydłami po stronie ogona. Kill switch jest w połowie drogi między zapłonem a odbiornikiem. Edit: Przypomniało mi się jeszcze, że problemy zbiegły się z wymianą odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 drgania powodują nie kontaktowanie ./można łatwo uszkodzić moduł/ Paliwo i odbiornik nie powinno mieć wpływu na taką prace silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Starałem się ograniczyć drgania do minimum. pomiędzy sklejką kadłuba a modułem jest taśma antywibracyjna a trytka, którą moduł jest zamocowany jest w przewodzie paliwowym. Tutaj widać jak pracował silnik kilka tygodni temu i jak jest zamontowany moduł zapłonowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 9 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Zmieniłem świece i pdregulowałem troszkę silnik. Prośba o ocene pracy i przy okazji wykowałem nowe dysze do instalaci dymnej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAREKSAJDAK Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Zmieniłem świece i pdregulowałem troszkę silnik. Prośba o ocene pracy i przy okazji wykowałem nowe dysze do instalaci dymnej: No i gitara! Jak się spisuje w powietrzu ? Zmieniłem świece i pdregulowałem troszkę silnik. Prośba o ocene pracy i przy okazji wykowałem nowe dysze do instalaci dymnej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 12 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Niestety jeszcze pogoda nie pozwoliła na lot. Mam nadzieję, że dzisiaj lub jutro się odbędzie. Podeślę film z powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Obiecany filmik, trochę czasu to trwało ale teraz jest wszystko ok. Silnik co prawda zgasł w locie na pleckach (bez paliwa nie chce latać ) <video> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi