rapier Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Zachwycony filmami z latania modelikiem Upgrade postanowilem stac sie posiadaczem modelu ideowo podobnego, a wiec malego, zwrotnego, dajacego maximum FUN-u oraz nierozbijalnego czyli takiego co mozna zabrac na urlop nie taszczac masy kleji , czesci zapasowych a jedynie ladowarke, aku, kilka smigiel i CA Modelik prezentuje sie jak ponizej i naprawde jest malenki Loteczki juz sa naciete a wszystko ladnie, czysto i idealnie pasownie wykonane Za wiele pracy to nie bedzie przy tym modeliku bo nawet rezygnuje z jakichkolwiek wzmocnien poza precikami w kadlubie. Skrzydla maja wystarczajacy gruby profil i sa az nadtto sztywne. Tak wiec krok 1. sklejenie polowek skrzydel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Widzę że powstaje klon "Upgrade", ciekaw jestem efektów. Ja bym jednak dał jakieś wzmocnienie w skrzydła. Jaki masz silnik i aku? Zastanawiam się czy nie za duże są powierzchnie lotek. To może uda się zrealizować wspólny lot jak z FW-190? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Mirku, bardzo chetnie pisze sie na wspolne latanie. Co do modelu to ma on dwoje rodzicow, mianowicie JERRY z FreeAir i Upgreade. W zasadzie to Jerry tylko z innym kadlubikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Krok 2 Dociecie na wymiar obu sterolotek Krok 3 Obciecie noska skrzydelka aby ladnie sie dopasowalo do kadluba Krok 4 Odciecie 2mm sterolotek tak aby nie ocieraly sie o winglety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 A to moja wersja tego samego latadła tyle że zrezygnowałem z kadłubu rozpiętość 50cm waga 88/99g zależnie od bateri accu 2S 360mah/600mah silniki z UH 14g regler 6A 5g do tego 2 serwa 4,3g i odbiornik MZK penta całe wyposażenie jak widać na zdjęciach mieści sie w obrysie skrzydełka. na 360 mah można latać jakies 10-15min poczatkowo latałem na smigle 6x3 ale teraz zmieniłem juz na 4,5x4 i jest znacznie szybciej/fajniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 FAjniutkie malowanie I ja dzis pochwale sie swoim po malowaniu. MOj dzieki kadlubikowi miesci w sobie pakiecik 360 3S1P i na smigielku 4,5/4 jest baaaardzo szybki albo baaardzo wolny 5s wystarcza by osiagnol pulap maxymalny czyli taki gdzie jeszcze cokolwiek widac aby dalo sie pilotowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Tak na szybko jeszcze gorace zdjecie po lataniu dzis przed praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 W czwartek udalo mi sie troche polatac i nawet zrobic kilka fotek.Niestety model jest dosc szybki wiec fotografowanie nie jest takie proste. A tak modelik prezentuje sie w powietrzu Tutaj zas maly FILM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Jest szybki i dość znacznie. wg. pomiarów wychodzi ponad 110km/h a raz miałem 148km/h. Bardzo fajny modelik i niezłe latanie. Musimy kiedyś razem polatać skrzydełkami, to byłoby niezłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 hmm.. aż się prosi o jakiś dmuchawiec zamiast śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Mirku, w ktorej sek. filmu rejestrowales taka szybkosc?Mnie srednio wychodzi okolo 80km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam! Rapier, Twoje nano-samoloty są po prostu świetne. Chylę czoła przed estetyką i precyzją wykonania. Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.