TeBe Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Na tym silniku REDOX i śmigle 12x6 i pakiecie 4S jest ryzyko upalenia silnika. Ja bym dał 11x6, ciąg będzie powyżej 2kG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Tomasz, a pamiętasz może jakie tam miałeś śmigło? Łukasz 12x6 . A ty zdecydowałeś który kupisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Łukasz, masz jakieś pakiety czy będziesz je dobierał do silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 OK, więc tak. Redoxa jednak nie kupuję bo nie ma silnika który chciałem w okolicznym sklepie, a kilku kolegów narzekało na jakość regulatorów. Ponieważ nigdy nie zamawiałem nic w HobbyKing to postanowiłem zrobić to pierwszy raz żeby sprawdzić co i jak. Zamówiłem to: https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=42048 https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=32475 Więc pod ten silnik potrzebuję dobrać śmigło. Wydaję mi się, że 12x6 powinno być ok. Teraz jak Tomek (Oko 007) potwierdził, że też takie miał to super. Tomasz (Tebe), o ile się orientuję posiadasz umiejętność posługiwania się narzędziami do obliczania silników/śmigieł Też uważasz że 12x6 będzie optymalne? Mateusz, docelowo planuję na końcu dobrać jakiś pakiet 4S. Mam jednak 2 wolne pakiety 3S więc jeśli będzie opcja też ich użyć od czasu do czasu to byłoby fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Ten silnik z pakietem 4s to śmigło 11x6. Z pakietem 3S mozesz zastosować 13x6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Ten silnik z pakietem 4s to śmigło 11x6. Z pakietem 3S mozesz zastosować 13x6. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi