pottier1960 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Witam. Mam pytanie. Kupiłem sobie tego chinola http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5460&Product_Name=45cc_Gas_engine_w/_CD-Ignition_3kw_+ Czy świeca musi by zawsze uziemniona do masy poprzez podkładkę. Wszędzie pisze że podłączając fajkę z zapłonu na świecę pod świecą musi byc podkładka połączona z oplotem przewodu świecy czyli z masą(żeby nie spali halotronu). I teraz nie wiem czy muszę ją dolutowac czy nie bo w tym silniku tego nie ma, a przyglądając się filmikom z docierania benzyniaków widzę że w niektórych wypadkach ta podkładka jest a w innych nie ma Dzięki za odpowiedź :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Masz w zapłonie metalową fajkę i nie potrzebujesz dodatkowych połączeń z masą silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pottier1960 Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 dzieki za odpowiedz bo ja na wszelki wypadek dolutowalem podkładkę. Tylko sie dziwie czemu razem ze swieca podkladka jest gruba, rynienkowa gruboś 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 A jeżeli się odlutuje?,świec trochę sie grzeje Jeżeli chcesz się tak podwójnie zabezpieczyć to do ekranu dolutuj kawłek przewodu a jego drugi koniec daj pod śrube np. tyłu kartera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pottier1960 Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 a taka podkładka rynienkowa ktorą dostałem ze świecą nie jest za gruba?(3mm). Silnik już odpalałem żeby go dotrzec, chodził z przerwami chyba z godzinkę a potem zdechł i już go nie umiałem odpalic. Chyba go zalałem. Jak się pogoda poprawi to pójdę z nim jeszcze raz poeksperymentowac zanim go włożę do modelu. Mam katanę S50 2 metry rozpiętości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Chyba bez fotki Twojej świecy i podkładki się nie obejdzie ale chyba ne masz tam nic innego niż typowa świeca? Silnik może nie zalałeś bo po godzinie pracy moze roładował się akumulator od zapłonu i dlatego już go nie uruchomiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.