gutekx Opublikowano 22 Maja 2008 Opublikowano 22 Maja 2008 Witam. Mam do was takie gorące pytanie. Ponieważ po pierwszym locie Sky Lady II zaliczylem parę kretów i model mam trochę poobijany proszę Was abyście mi powiedzieli co by tu zrobić aby trochę go podreperować. Na zdjęciach jest wszystko opisane. Z góry dzięki za pomoc.
Eryk Opublikowano 22 Maja 2008 Opublikowano 22 Maja 2008 poziomy zrobić nowy z balsy 3 mm na skrzydło nie mam pojęcia, najlepiej też byłoby zrobić nowe, ew. dokupić.
baxter12 Opublikowano 22 Maja 2008 Opublikowano 22 Maja 2008 na statecznik wklej od gory pasek tasmy klejacej zbrojonej i w niej zrob dziury na wkrety, to wzmocni i ustabilizuje statecznik. styropianowe osadzenie akumulatora jest do bani, wywal je. zrob nowe, wykozystaj pianke uzywana do padowania sprzetu RTV, i tasme zbrojona. Bardzo dobrze sie sprawuje pianka ktora jest uzywana jako wkladki do etui od telefonow komorkowych. Koniecznie oddziel akumulator od silnika, bo uszkodzisz pakiet i silnik przy ktoryms krecie. Kolpak smigla zdejmij i wydmuchaj paprochy i piasek. ze skrzydlem na razie nic nie rob, jezeli bedzie sie ewidentnie przelamywac, to mozesz przykleic cienka listewke, albo pasek sklejki 1mm, przy uzyciu oczywiscie tasmy zbrojonej.. Milych lotow baxter
Leda_g Opublikowano 22 Maja 2008 Opublikowano 22 Maja 2008 Tutaj powinieneś znaleść odpowiedzi na wszystkie pytania http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7138
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.