HuGuSiK23 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Witam wszystkich i tym samym proszę o pomoc. Mam problem- mianowicie mam zasilacz i ściemniacz do świateł(wszystko ma służyć w pile do styropianu)i nie wiem jak mam podłączyć kabel z zasilacza do ściemniacza. Czy mam użyc do tego 1 kabla(ściemniacz ma tylko 2 wyjścia oznakowane 'P' oraz 'Z')- jeden koniec kabla wchodzi do 1 wyjścia ze ściemniacza a drugi koniec jest dołączony do drugiego wyjścia czy mam użyć obu kabli wchodzących z gniazdka do zasilacza( brązowy i niebieski)- do jednego wyjścia od ściemniacza wchodzi jedna końcówka brązowego i wychodzi z niego a do drugiego wchodzi niebieska i wychodzi również tym? Dam może zdjęcia coby możnabyło lepiej mnie zrozumieć : czy może ma być tak: Prosze wszystkich o pomoc i przypomnę, że wyjścia na ściemniaczu mają P i Z( nie wiem co oznaczają). Ściemniacz mam stary ale działający i nie posiadam do niego instrukcji Pozdrawiam Hubert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 rysunek pierwszy jest prawidłowy !! drugi uszkodzi ci ściemniacz !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuGuSiK23 Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Nie odświeżyłem tematu i podłączyłem tak jak jest na 2. rysunku :oops: i spaliłem(mam nadzieję)bezpiecznik- bo tylko błysnęło ze ściemniacza oślepiającym białym światłem. Dziękuję bardzo Panu Motylowi za pomoc i napewno nie tylko mnie się przyda Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję EDIT: Mam problek kolejny- gdzie podłączyć początek kabla do takiej falowanej linii i strzałką przez nią(literka Z) czy do literki P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.