kriss Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Witam, mam nieskończony kadłub ECO wykonany z włókna węglowego, jedyny problem w tym, że nie wiem za bardzo jak sie maluje laminat. Czy mógłby mi ktoś udzielić kilku rad odnośnie malowania tego typu powierzchni? jakie farby należy stosować, jak je nakładać, w jakich proporcjach, jakie podkłady stosować... i w ogóle z czym to sie je:) Z góry dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Kadłub musisz przeszlifować papierem o gramaturze 600, pokryć szpachlówka natryskowa jeszcze raz przeszlifować tak aby był gładki. Jaki lakier to zależy od twojego zaplecza bo jak masz kompresor i pistolet to kup sobie farbę akrylowa samochodowa 2 składnikowa i tym pomaluj. A jak nie masz akcesorii do malowania to pozostaje spray akrylowy i na to ze 2 warstwy bezbarwnego akrylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Przy szlifowaniu to koniecznie maseczka, rękawice i najlepiej tak, żebyś nie miał kontaktu z pyłem węglowym. Szlifowanie powinno być mniejszej gradacji. Możesz przeszlifować 600, podkład, 1000, podkład, 1500 i lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 wielkie dzięki chłopaki za pomoc:) w wolnej chwili zabieram sie za malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 jeszcze jedna prośba, macie może jakieś szablony lub coś w tym rodzaju do malowania ślizgów? byłbym dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam, Kriss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Nie używaj papieru drobniejszego niż 500. Panowie co Wy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Nie używaj papieru drobniejszego niż 500. Panowie co Wy? to nie obróbka balsy tylko laminatu tylko z pomocą papieru wodnego o gradacji powyżej 1000 da sie zachowac gładką powierzchnie umożliwiającą dobre pokrycie kadłuba farbą. Ja osobiście, majac strukture kadłuba z włókna węglowego, zachowałbym oryginalny wygląd, tzn. wyszlifował kadłub i pokrył bezbarwnym, ale to juz kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Era, ja Cię rozumiem, ale wtedy warstwa bardzo słabo trzyma się poprzedniej. Na mokro papier 400 lub 500 i gęstszy lakier. 3 warstwy w odstępach po około 5 minut. Uwierz staremu lakiernikowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.