Skocz do zawartości

Pioneer 1400 - problem z programowaniem regulatora.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam problem z zaprogramowaniem regulatora stockowego w modelu.

Po pierwszym podłączeniu regulatora do pakietu silnik nie reagował, serwa oczywiście wszystko ok.

W którymś temacie o Pionieerze znalazłem instrukcję programowania regulatora, mianowicie:

Ustawienie maksymalnego wychylenia drążka gazu

1. Włącz nadajnik, ustaw drążek gazu na maksimum.

2. Podłącz pakiet zasilający do regulatora i zaczekaj 2 sekundy.

3. Usłyszysz dźwięk „piiiiip” oznaczający że regulator zapamiętał maksymalne wychylenie drążka gazu”.

4. Przesuń drążek gazu do minimum i zaczekaj 1 sekundę.

5. Usłyszysz dźwięk „pip-pip” oznaczający że regulator ustawił minimalne położenie drążka gazu.

6. Można uruchomić silnik przesuwając drążek gazu.

Robię dokładnie tak, a model robi dokładnie odwrotnie czyli maximum wykrywa jako minimum i po programowaniu ustawia minimum drążka jako maximum dla silnika...

Nie, nie mam ustawionego reversu. Nie, przestawienie reversu nic nie daje.

Czy coś robię źle?

Opublikowano

Tak, ta sama sytuacja  :blink:

Okej. Problem nie rozwiązany, ale naprawiony. Ustawiłem revers przepustnicy i zacząłem programowanie "od d*py" strony. Zaprogramował się. I wszystko działa. Z tym że muszę po prostu pamiętać że mam ustawiony revers na przepustnicy w razie podłączania do innego modelu  :D

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie czy ktoś z Was ma wiedzę na temat stockowego regulatora do Pioneera 1400? Generalnie chciałbym włączyć hamulec silnika i nie wiem jaka jest kolejność opcji w trybie programowania. Ktoś pomoże?

Edit:

Dla potomnych, na piechotę sprawdzałem opcje programowania i doszedłem do poniższych wniosków:

- hamulec jest ukryty pod jednym sygnałem beep ---> wejście i zaprogramowanie na beep-beep

- beep-beep-beep-beep - prawdopodobnie próg zadziałania cut-off

- beeeeeeep - soft start silnika

- beeeeeeep beep beep - przywrocenie ustawien fabrycznych

- beeeeeeep beeeeeep - wyjscie z programowania

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.