balcerseb88 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Własnie wrocilem z "lotów" Niestety elektronika nie dala polatac. Przy wlaczeniu silnik wszystko zaczyna szalec tak jak by znikal zasieg a model jest na kilku metrach. Po wylaczeniu silnika wszystko wraca do normy. Sprzet to Nadajnik SANWA odbiornik SANWA regulator TOWER PRO. Po ostatnich lotach sprzet nie byl ruszany wisial pod sufitem. Jeszcze tydzien temu bylo ok. Z drugim modelem jest tak samo Nadajnik JAMAR odbiornik orginalny te same obiawy. raczej zaklucenia "obce" odpadaja. dwa modele dwa ruzne sprzety takie same obiawy. Co z tym moze byc ?? padly odbiorniki ?? czy moze regulatory lub silniki powoduja jakies zaklucenie ?? Obo mnie latal sobie wujek swoim modelem i u niego wszystko OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Może kwarc uszkodzony? Też tak miałem i przyczyną był padnięty kwarc. Innym razem podobne objawy ale na syntezie SPECTRA ustawiłem kanał "36" zamiast "63" wstyd ale bywa Sprawdz najpierw kwarc a jeśli nie będzie działać dalej to może odbiór? albo aparatura sieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 kable idące z regulatora do silnika i z pakietu do regulatora muszą być jak najdalej od odbiornika, jeśli przechodzą koło niego (np. ostatnio się przesunęły) to płynący w nich prąd podczas pracy silnika może tak zakłócać działanie odbiornika. Aparatura sieje z definicji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z.nicgorski Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Witam ja kable zasilające (te do reglera i silnika) zaekranowałem plecionką z jakiegoś grubego kabla i podpiąłem do minusa zasilania. Na razie nic nie szarpie. Silnik szczotkowy, regler 40A, śmigło 12x6,5..........ale odbiornik PCM ! pozdrawiam zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.