Dawid2379 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Jak w temacie, gimbal (tylko na PITCH) zaczyna mocno drgać i nie chce się stabilizować powyżej ok 40 st przechyłu dronem w przód i tył. Nie wiem co to może być, większość ustawień próbowałem zmieniać na różne sposoby. Sterownik to Mini alexmos 2 axis BGC 3.5 gimbal controller Silniki: 1806 BGM motor http://coptercentre.co.uk/accessories/gimbal-controllers/mmicro-gimbal-electronic-set-containing-1-x-mini-alexmos-bgc-controller-2-x-micro-brushless-18g-motors.html Miałem troszkę problemów z tym sterownikiem, pierwszy się spalił wraz z silnikiem. okazało się że jak się podłączy kabel usb do komputera a nie podłączy zasilania sterownika płytka się grzeje i zostaje uszkodzona, co jest dziwne bo żadnej takiej informacji nie znalazłem w instrukcji, nowa płytka zrobiła się dość gorąca przy pierwszym podłączeniu, ale wyglądało na to że wszystko jest ok, bo gimbal działał, ale teraz mam problem z tym co widać na filmie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciniasty Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Mniej powera tak ze 60% i P ok. 15 D też proporcjonalnie zwiększ i powinno być ok . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid2379 Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Dzięki ta zmiana też pomogła, głównym powodem było to, że kabelki od kamery dawały mały opór( w sensie że były naciągnięte przy mocnym wychyle osi PITCH). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi