Dawid2379 Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Jak w temacie, gimbal (tylko na PITCH) zaczyna mocno drgać i nie chce się stabilizować powyżej ok 40 st przechyłu dronem w przód i tył. Nie wiem co to może być, większość ustawień próbowałem zmieniać na różne sposoby. Sterownik to Mini alexmos 2 axis BGC 3.5 gimbal controller Silniki: 1806 BGM motor http://coptercentre.co.uk/accessories/gimbal-controllers/mmicro-gimbal-electronic-set-containing-1-x-mini-alexmos-bgc-controller-2-x-micro-brushless-18g-motors.html Miałem troszkę problemów z tym sterownikiem, pierwszy się spalił wraz z silnikiem. okazało się że jak się podłączy kabel usb do komputera a nie podłączy zasilania sterownika płytka się grzeje i zostaje uszkodzona, co jest dziwne bo żadnej takiej informacji nie znalazłem w instrukcji, nowa płytka zrobiła się dość gorąca przy pierwszym podłączeniu, ale wyglądało na to że wszystko jest ok, bo gimbal działał, ale teraz mam problem z tym co widać na filmie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marciniasty Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Mniej powera tak ze 60% i P ok. 15 D też proporcjonalnie zwiększ i powinno być ok . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid2379 Posted November 6, 2015 Author Share Posted November 6, 2015 Dzięki ta zmiana też pomogła, głównym powodem było to, że kabelki od kamery dawały mały opór( w sensie że były naciągnięte przy mocnym wychyle osi PITCH). Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts