idfx Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Witam ! Po niemal 2 latach zdjąłem MX2 ze ściany na małe treningi i spotkała mnie dziwna niespodzianka. Silnik ma problemy z wystartowaniem a jak już mu się uda to nawet na małych obrotach strasznie się grzeje. Jak dam od razu duże to z opóźnieniem wystartuje, ale tak do połowy drążka nie ma szans. Min / max zaprogramowane, objaw taki jak brak jednej z "faz". Wszystko nowe i solidnie polutowane. Czy ktoś może mnie naprowadzić co warto sprawdzić ? https://www.youtube.com/watch?v=lmWZIaXfe6Q Dziękuję i pozdrawiam ! EDIT: Nie ma żadnych oporów na zbyt zaciśniętych łożyskach itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 może jakiś magnes się odkleił lub magnesy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Chyba go wyciągnę z modelu i obejrzę czy mechanicznie się nic nie dzieje. Model przez długi czas wisiał jako ozdoba .. niestety nitka była przewleczona przez śmigło, więc cały ciężar modelu spoczywał na silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi