TheKuba1414 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Witam, szukam prostych planów lub zestawu do szybowca DLG dla brata, najlepiej 1-1,5m rozpiętości i niedrogi w budowie. Znalazłem coś takiego: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=39815 - nadawałby się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Tragiczny nie jest - ale ma sporo słabych rozwiązań. Jak to tylko na początek to OK, jak się wciągnie w DLG to i tak trzeba będzie kupić coś innego. Znacznie fajniejszy jest ten Binary 900mm, tylko że mniejszy i bardziej trzeba się napinać z wyposażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Brat raczej nie robiłby akrobacji, tylko zwykłe spokojne latanie - wiem że szybowce DLG do tego nie służą, ostatnio widzieliśmy jak ktoś takim latał i spodobał mu się kształt, konstrukcja i sposób wyrzucania, poprosił żebym mu coś prostego znalazł "bo on się nie zna" (latać nawet umie jakby co). Jeśli da się tego apolla wyrzucać przez obrót (czytałem w necie że konstrukcja nie wytrzymuję) i jakoś tam lata to byłby dobry. Zna ktoś może szerokość kabiny wewnątrz tych szybowców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 W tym zakresie cenowym nie ma żadnego modelu DLG z prawdziwego zdarzenia. I nie będzie. Ale za te 70-80 euraków masz te mini DLG z lotkami lub bez. Mają co prawda 900 mm rozpiętości ale łatwiej je gdzieś zabrać i trudniej uszkodzić. Apollo - no cóż, jest tani ale tu zasada "U get what U payed for" działa niestety na niekorzyść kupującego. Jak chcecie tanio, to chyba bym wolał jakąś Alulę zbudować. Z epp, jest nie do zabicia. Zapytaj u Marka Rokowskiego w Napolskimniebie.pl - myślę że bez problemu wytnie Ci rdzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 A znajdę gdzieś plany "aluli"? U P. Marka muszę podać jakieś plany czy będzie wiedział o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr771 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Spróbuj zapytać kolegi hornet20 (ma przypięte ogłoszenie na giełdzie), na allegro i w cyber fly na pewno też była jakas alula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 A znajdę gdzieś plany "aluli"? U P. Marka muszę podać jakieś plany czy będzie wiedział o co chodzi? Thumb Wing Glider - Alula-ish DIY Glider Alula and Weasel Shape Based Slope Gliders.. A-clone and W-clone ALULA'epp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Dobra to spytam co on o niej sądzi i możliwe że za jakiś czas jeszcze się odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Bratu się alula spodobała więc mam pytanie odnośnie wyposażenia: Układ BEC Pakiet Serwa x2 będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Nimh nie są za ciężkie? Ja widzę że 100-150g ważą 4 ogniwa. EDIT: A gdybym chciał ją zrobić z silnikiem to takie wyposażenie by pasowało:? Silnik Regulator Pakiet Serwa x2 Śmigło Edytowane 25 Października 2015 przez TheKuba1414 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Jednak będzie z silnikiem, takie wyposażenie jakie podałem ważyłoby razem około 100g (chyba nie tak źle?). Wie ktoś ile waży sama pianka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregjan Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Witam A może ta oferta Kolegę zainteresuje: http://allegro.pl/rdzenie-skrzydel-alula-salaz-i5752539638.html Budowałem Alulę z tych rdzeni + lotki z balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi