Jakub Kostowicz Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Nie wiem czy istnieje coś takiego ale potrzebuję bardzo cienki przedłużacz do serw.Ostatnio kupiłem fox-a z multiplexu i potrzebuje przedłużyć serwa.Nie chce zastosować standardowego przedłużacza ponieważ waży prawie tyle co serwo.Kabel serwa jest bardzo cienki i o taki mi właśnie chodzi.(serwo noname z emodel.pl 3,7g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1229 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1233 nic innego nie znajdziesz. chyba że poszukasz sobie lekkich kabelków, kupisz gniazdo i wtyczkę i przepłacisz trzykrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Kostowicz Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Te właśnie mam ale wychodzą za ciężko;/.Staram sie aby wszystko było jak najlżejsze, a tu sam przedłużacz 3g.Serwa mam zamiar założyć w ogonie (żeby popychaczy nie ciągnąć przez cały kadłub)(sterowanie SK i SW).Wpadłem na pomysł, że zamiast użyć dwóch przedłużaczy użyje jednego.Odbiornik zamontuje pod skrzydłem(akurat starczy kabli serw) i z odbiornika pociągnę jeden przedłużacz do ogniwa które będzie w kabinie.Proszę o dobre rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 a nie prościej uciąć kabel serw załóżmy w połowie, i tu wlutować odcinek kabla, który by zapewnial odpowiednią długość? jeszcze mniej zabawy, masa aż tak drastycznie nie wzrośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 potrzebuję bardzo cienki przedłużacz do serw W oryginalnych przewodach sporo waży izolacja, dlatego pomyśl nad użyciem drutu w emalii. Ucinasz oryginalny przewód i dajesz 3 sztuki np fi 0,2mm z wtyczką na końcu. Robiłem tak np przy rozbudowanym okablowaniu B17 - zysk na wadze był spory (w montowanym ostatnio B24 przewody w skrzydle ważą ponad 100g). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.