Laik Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Przepraszam za naiwne pytanie laika, ale ja na prawdę nie wiem o co chodzi. Czym się różni turnigy 9x od turnigy z lipo, co to "lipo" poprawia?
Zycior Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Różni się tylko i wyłącznie zasilaniem, "zwykłe" radio turnigy 9x posiada koszyk na baterie (akumulatory) AA tzw. paluszki. Zasilanie "lipo", czyli akumulatorami litowo polimerowymi nie poprawia w zasadzie nic no może zmniejsza częstotliwość ładowania. 1
Zycior Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zycior jak sie nie poprawia. Z NIMH bujasz sie kilka godzin z ładowaniem, a lipo naładujesz w kilkanascie minut pradem 3 czy 5c na lotnisku. No, ale jak latasz raz na Ruski rok to faktycznie bez znaczenia. No tak... udało znaleźć się pierwszy argument przemawiający za lipolami.
Laik Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Opublikowano 17 Listopada 2015 Dziękuję za wyrozumiałość. Znów wiem coś więcej!
Rekomendowane odpowiedzi