danylotnik Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam chciałbym sobie kupić komplet do malowania czyli kompresor i aerografu. Myślę nad czymś takim. http://allegro.pl/item373063325_nowosc_mar_kompresor_ma_2000_aerograf_ew770_.html Może ktoś używa tego sprzętu i mógłby napisać czy opłaca sie inwestować pieniążki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Jeżeli nie zależy ci aby cicho chodził to możesz kupić taki kompresor; http://allegro.pl/item367485405_profitexx_kompresor_olejowy_230v_1500w_24l_promoc.html do tego kupujesz odwadniacz i masz podobny kompresor co podałeś tylko tyle ze z większym zbiornikiem co przydaje sie przy malowaniu większych powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 kamil_rc, Fajny fajny ale kompresor olejowy mam a chodzi mi o coś mniejszego i bardziej cichego. Jak ten podane przeze mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 To w takim razie pozostaje kompresor taki jak ty podałeś. Kolega go ma (nie pamiętam czy dokładnie ten model) i sobie bardzo chwali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Może ktoś używa tego sprzętu Mam MA-1000 - super sprzęcik, bezobsługowy, cichy i niezawodny. Aerograf też mam podobnego typu, ale z bocznym zbiorniczkiem - do moich umiejętności i zastosowań świetny. Trzeba tylko pamiętać o dokładnym myciu i konserwacji po każdym użyciu, a odwzięczy się długą i bezawarynją pracą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 A czym takie cos sie czyści? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Generalnie rozkręcam aerograf, żeby mieć dostęp do wszystkich części mających styczność z farbą - iglicy, dyszy, wnętrza korpusu, zborniczka ect. Do czyszczenia akryli używam wody z odrobiną mydła, a po przetarciu i skręceniu aerografu dodatkowo osuszam go alkoholem (mniaaam ;-) ). Do olejnych używam zwykłego rozcieńczalnika uniwersalnego, a potem aerograf również traktuję wodą z odrobiną mydła i osuszam alkoholem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 I taki zabieg jest potrzebny przy każdej zmianie farby jak i zakończeniu pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Przy zmianie koloru czasami wystarczy obficie przepłukać odpowiednim rozcieńczalnikiem, szczególnie przy zmianach z jaśniejszej farby na ciemniejszą. Po użyciu aerograf zawsze rozbieram i dokładnie czyszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Acha dzięki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 kamil_rc, W sumie po dłuższym zastanowieniu wydaje się być bardziej wydajnieszy i doszedłem do wniosku że troszkę większy hałas mi nie zaszkodzi Tak jak pisałem mam kompresor ale bardzo duży który chodzi strasznie głośno..... Zastanawia mnie tylko po co ten odwadniacz pewnie do tego odwadniania wody która skropli sie w zbiorniku?????I czy takie kompresory nie maja czasem wbudowanego jakiegos odwadniacza?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Tak jak napisałeś odwadniacz jest poto aby wychwycił wodę ze sprężonego powietrza. Koszt to jest ok 50zł. Te kompresory do aerografu chyba maja wbudowane odwadniacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.