lukas325 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Witam serdecznie, Analizując rózne fora Polskie jak i zagraniczne postanowiłem zgłosić się do was z moim problemem dotyczacym kontrolera APM,ponieważ nie mogę znależć podobnego tematu ani poradzić sobie z nim osobiście. Zmontowałem w całość quadro F450 i wylatałem jeden pakiet - wszystko było okej,ale dziś z okazji ładnej pogody postanowiłem polatać znów. Quadro ustawiony na płaskim,przepustnica w dół i prawo-silniki uzbrojone,kręcą się delikatnie,do okoła pusto więc lecimy ! daje gazu a silniki nie reagują, pomachałem drągiem gazu a nagle quadro jak proca w górę !!! na szczeście reagując lepiej lub gorzej udało mi się go jakoś posadzić.Przerażony zdjałem śmigła, i test na ziemi.Wynik jest taki, że silniki <działając ładnie razem > reagują na gaz jak chca,raz same dają gazu, raz z opóznieniem na ruch manetką raz wcale a raz dobrze W domu przeprowadziłem od nowa całą konfiguracje z ponownym wgraniem firmware,ustawieniem i sprawdzeniem totalnie wszystkiego, a żeby wyeliminować awarię silników i regulatorów, każdy z nich podłączylem bezpośrednio pod odbiornik <Graupner>z pominięciem APMu i sprawdziłem działanie kazdego po koleji i wszystko jest pieknie okej- brak szarpnieć więc problem umiejscowiłem w APM. Poniżej przesyłam film w którym widać,jak ten problem wygląda, przepraszam że macham tak dragiem, ale chciałem w krótkim czasie zobrazować mój problem: https://www.youtube.com/watch?v=jt4AiJx3C8M Czy ktoś z was spotkał sie z takim problemem? lub czy jest w stanie mnie na coś naprowadzić? z pozdrowieniami, Łukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Miałem podobny problem przy pierwszym odpaleniu po konfiguracji.Zrobiłem jeszcze raz kalibrację ESC i pomogło.Kalibrację robiłem metodą "wszystkie na raz" Spróbuj na nowo skalibrować całego APM'a Akcelerometr, Kompas, Radio i ESC. Zrób kalibrację bez wgrywania na nowo firmware'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi