krzysiek_k1 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam Złożyłem sobie coś takiego do latania: pogoda ładna, brak wiatru więc model w górę, przeleciał 20-30 metrów, kopnięcie w locie i model w zbożu - jako że lekki to zero strat, kolejny start - to samo - wtedy w powietrzu nie usłyszałem, ale.... Później na ziemi położyłem aparaturę ze złożoną anteną - do 2 metrów wszystko działało idealnie - dalej silnik zaczął przerywać - sekunda pracy OK i jakby przerwa 0,2 sek i dalej praca 1 sek i znów przerwa - po 30 metrach silnik zamilkł - serwa nie wykonały żadnego niekontrolowanego ruchu w tym czasie. Teraz troche o zestawie: Nadajnik FUTABA 9CAP 35 MHz - latam z tym nadajnikiem i na tym kanale innymi modelami więc jest poza podejrzeniami w modelu: Odbiornik FUTABA PCM1024 R146iP - kwarc dedykowany do Futaby regulator ROBBE ROXXY BL-Controler 710 - daje do 10A http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=166_169&products_id=4187&osCsid=9f8da43fd25fa215def83eb51d1f6df0 silnik BM2408-21 http://nastik.pl/silnik-bezszczotkowy-towerpro-bm240821-brak-p-166.html zasilanie pakiet 3S - nowy No i powiedzcie co z tym zrobić???? zacząć od wymiany kwarcu w odbiorniku??? krzysiek_k1 EDIT: zapomniałem dopisać - antena od odbiornika idzie na górną krawędź kadłuba gdzie jest przyczepiona taśmą - końcówka zwisa swobodnie - całość daleko od regulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ja bym zaczął od wymiany kwarca odbiorczego ....albo sprawdzenia modelu na innym odbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ja tak miałem jak antena od odbiornika mi sie urwała :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazuPOL47 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 piotrek ma racje to czesta przypadłosc, przeciecie przerwanie kabla choć na pozur wydaje sie ze gumowa/sylkokonoa obudowa kabla jest ok to w srodku moze sie przerwac i gubić zasieg, ja miałem podobna pryzpadłość na wodzie, wstawiłem tej samej długosći jakis stary kabel i model simiga na 500m! pzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_k1 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 hmmm jutro sprawdzę kwarc - odbiornik jest nowy - nigdy nie używany więc chyba nie powinno być z nim problemu - ale sprawdzę też Dzięki za sugestie krzysiek_k1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.