Osa Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Wydaje mi się, że na początek te 150% to max. Wiele z tych modeli zostało poskalowanych na 120% my z Krzyśkiem postanowiliśmy "poszaleć" i wyszło to co wyszło. 150% to i tak spore wyzwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa_33 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Posłucham doświadczonych Kolegów i wydrukuję plany na 150%. Mam nadzieję, że chociaż w części wyjdzie tak profesjonalnie jak model Kolegi Krzysztofa. Pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa_33 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 "Ciężkie" aczkolwiek przyjemne prace nad F-18 trwają u mnie już od 3 dni. Zdjęcia będą wkrótce. F-18 został powiększony o 33% od oryginału (ale wkrótce dostanę wyplot powiększenia o 100%). Rozpiętość skrzydeł 98 cm. Mam prośbę do Krzysia vel Barabasza - czy mógłbyś wstawić zdjęcia jak wykonałeś mocowanie silnika, oraz mocowanie stateczników pionowych. Dziękuję Pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Stateczniki pionowe są wklejane na styk ale do ich ustalenia masz na planach element w kształcie V do wykonania ze sklejki trzeba po dwa na jeden statecznik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.