Barabasz Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Witam wszystkich. Minął ponad rok od mego zaistnienia tu z f18 i po przeczytaniu postu Huberta-Taty odezwała się we mnie twórcza zazdrość :oops: . Nie mogąc się doczekać oblotu Jego F18 wpadłem na szatański plan przeskalowania mojego, tak zirka ebałt 150%. No i wyszło, oczywiście dzięki wydatnej pomocy Adama Osy (dawniej WASP), który to załączył ploter we właściwym momencie i podesłał mi elementy. Nie będę przynudzał - efekt jest taki (dla mnie bonba!) i w dodatku lata. . A jeśli kogoś to zainteresuje, to resztę zdjęć z budowy również posiadam, takoż i filmik krótki. Najważniejsze, że był tani w wykonaniu i prosty, a lata bardzo dobrze, gdyż prędkość przeciągnięcia ma bardzo małą i ląduje jak szybowiec. Szybko tudzież potrafi i obroty wszelakie wykonuje poprawnie. Jednym słowem :trenerek ze śmigłem w :ass: ale i z pazurem. Pozdrawiam, Krzysiek
Leda_g Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Nie rozumiem czemu nie ma reszty zdjęć, dyć dawać na forum. Jedno zdjęcie i człowiek ma się tym nacieszyć, a i filmik by się zdoł. :wink:
Ładziak Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Dokładnie! Zawsze powtarzam, że bez fotek się nie liczy! Prosimy o więcej.
Barabasz Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 O.k. A zatem wychodząc naprzeciw społecznemu zainteresowaniu dzisiaj kilka kolejnych zdjęć od początku a jutro film, bo go muszę wgrać z aparatu. [/img]. Tu również użyłem węgla wzdłuż całości - dwie taśmy 3x0,8mm -dobrze trzyma i pracuje. Z tyłu wkleiłem listwę sosnową 10x10mm jako wzmocnienie uchwytu silnika oraz rurkę węglową do stateczników poziomych (usterzenie pływające). Tak wyglądał po wstępnych przymiarkach przed klejeniem i szlifowaniem kabiny i dzioba. [/img]. Natomiast reszta jutro, czyli dzisiaj wieczorem. Pozdrawiam, Krzysiek
hubert_tata Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Efekt końcowy naprawdę bomba Sądząc po napędzie jest niesamowicie lekki, w wolnej chwili podaj wymiary i masę. Ale co najważniejsze, jest samodzielnie wykonany, a mój F18 wyjęty z pudła nadal niegotowy :oops:
pablos Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Napisz coś na temat wyposażenia serwa napęd. A może mielibyście ochotę naploterować kilka zestawów dla chętnych.Ja byłbym zainteresowany bo modelik cud-miód
dp Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Ze zrobieniem kilku zestawów to dobry pomysł jest, też chętnie bym się pisał na taki zestawik.
Kaper Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Przy tej wielkości napęd faktycznie wygląda na malutki. Ale piszesz, że i obrócić się umie itd, więc czemu nie ... Dane, dane, dane ... Pozdrawiam,
Leda_g Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 A może mielibyście ochotę naploterować kilka zestawów dla chętnych. Piszę się na to na 100% Modelik super, może by jeszcze jakiś filmik.
Barlu Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Ten model jest piękny :!: :!: :!: Tyle ode mnie XD (nie mogłem się powstrzymać)
Barabasz Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 Nie ukrywam, że moja próżność nabrzmiała już jak bania, a tu mało casu kruca bomba, mało casu!W dodatku aparat powędrował do kolegi syna (jakiś referacik, plakacik - wiadomo:ostatni bój się zaczął o oceny na koniec roku ). Ale jeszcze przed snem podam parę danych: długość 160cm; rozpiętość 114cm; waga do lotu 1,06kg. Wyposażenie: odbiornik e-sky;regulator Robbe seria 900 18amperowy, max 22A; silnik Tower Pro 2410-12; śmigło 10x4,7GWS, dwa serwa na lotkach TowerPro 8g a na stateczniku poziomym dałem serwo standard TowerPro(czyli normalne duże). Bateria LiPol 11,1V 2200mAh 10C 3e-model - starcza na jakies 12-15minut. Od razu dodam, że to nie jest za mocny silnik i nadaje się do lotów "lajtowych", przy wietrze powyżej 5m/s ładnie prawie stoi w miejscu i można nim robić Hariera :wink: . Mam już nowy silnik do modeli do 1600g i myślę, że wtedy to dopiero będzie rakieta. Wszystkie krawędzie natarcia standardowo wzmocniłem balsą, a teraz myślę jeszcze nad usztywnieniem stateczników poziomych względem siebie aby przy większych prędkościach nie doszło do flatteru. I oczywiście już opracowuję system zdalnego odpalania rakiet, bo bez tego to żaden z niego myśliwiec :wink: myśliwiec. Ale coś tam jeszcze znalazłem na "fotosiku": [/img]. A zatem miłych snów. A'propos zestawu - gadajcie z Adamem (Osa) myślę, że nie będzie problemu, plany są, narzędzie jest - do dzieła!
hubert_tata Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 długość 160cm; rozpiętość 114cm; waga do lotu 1,06kg. Duży jak mój :shock: przy tym wielokrotnie lżejszy 8) , ale za to przynajmniej lata :jupi:
Guest Jerzy Markiton Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Bomba Barabasz ! Jak pomysł tak wykonanie... Pozdrawiam - Jurek
Tomek Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Bo ty Hubert od razu podszedłeś do modelu z grubej rury, a tu wystarczy tylko silniczek dzwonek z TP :devil: To co teraz 2,2m czy 2,5 metra . Kto będzie pierwszy ?
hubert_tata Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Bo ty Hubert od razu podszedłeś do modelu z grubej rury Chciałem tylko, żeby było ciut szybciej niż na filmie z tej strony: http://www.kmp.ca/product_info.php?cPath=35&products_id=134&osCsid=e497b8753e8a0c780933c9a5d0628a9b Ciut szybciej... coś na poziomie mojego Whistlera :wink:
Kaper Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Chciałem tylko, żeby było ciut szybciej niż na filmie Wow, film zapiera dech w piersiach. A jak majestatycznie się kiwa na boki. Co prawda trochę traci wysokość w czasie wykonywania beczki, ale co tam :!: Trochę OT - mnie z tych ParkPilots podoba się Airbus A380. Ale znowu w opisie mamy wiatr 7-18 km/h. http://www.parkpilots.com/airbus.html :mrgreen:
Osa Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Długo Krzysiu kazałeś nam czekać na odsłonę Twojego projektu..... Niedobry TY..... Ale potwierdza się powiedzenie: "kto długo czeka na darmo nie czeka". No, no! A co do zestawów.... sprawa nie jest prosta.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.