eze Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Spoko chlopak da male wychylenia sterow i modelem poleci. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Dzięki eze . Teraz dopiero widze różnice między optymistami a pesymistami. W poniedziałek lece z modelem ostatni raz na modelarnie, by pomalować i troche podłubać. Pozdrawiam ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Aparaturę sobie 6-cio kanałową kup, lepsza będzie. Szkoda mi fajnego modelu, ale powodzenia życzę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Aparatura juz leci z USA . Powodzenie sie na pewno przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jaka częstotliwość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Prawdopodobie 72 mhz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 No to masakra, pieniądze wydane w błoto chyba że radio z syntezą jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Prawdopodobie 72 mhz. Gratulujemy zakupu nielegalnej w Polsce aparatury (dokładnie - nielegalne jest jej użytkowanie). Męczące będzie także kupowanie odbiorników i kwarców - wszystko trzeba ściągać z zagranicy. Patryku - a co ma do tego synteza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Z tego co wiem moduł można wyciągać i przez to zmieniać częstotliwość. Przynajmniej wiem że tak to działa w JR PCM 9XII. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 To kwarców nie można kupić w polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 No nie skoro używanie tej częstotliwości jest nielegalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Z tego co wiem moduł można wyciągać i przez to zmieniać częstotliwość Ale to dotyczy dowolnego wymiennego modułu, nie tylko syntezy. To kwarców nie można kupić w polsce? Czasem bywają na allegro, ale niezbyt często. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Kwarce widziałem w elektroniku. A jak nie bezie to mam druga aparature z USA. Dziwne. Ona po przybyciu miała 27mhz. Co jest :?: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ale to dotyczy dowolnego wymiennego modułu, nie tylko syntezy. A to przepraszam za wprowadzanie w błąd... Ona po przybyciu miała 27mhz Ta częstotliwość jest zazwyczaj w zabawkach, niezbyt można na niej polegać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Kwarc w tej aparaturze to: 27.255 AM. Czy jakbym zamienił kwarce z tej do tej co ma przybyć nie będzie żadnego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zmina kwarcu nie wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jeśli nadajnik jest na 72mhz to niestety sama wymiana kwarcu nie wystarczy. Jeszcze raz mówię, szkoda modelu, zbuduj sobie trenerka, nawet depronowego, bo jeśli chcesz swój pierwszy lot wykonać tym modelem to wióry po nim zostaną. Do poprawnego wyrzucenia takiego modelu potrzeba wprawy a co dopiero do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Mam właśnie trenerka i zbieram na wyposażenie elektro. Dlaczego zmiana kwarcu nie wystarczy? W polsce można latać chyba na FM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 EnzO_CK, na Boga poczytaj trochę zanim zaczniesz zadawać takie pytania. Modulacja (AM FM itd) to co innego niż pasmo. W Polsce dla modelarzy dostępne są pasma 27MHz, 35Mhz (tylko dla latających) i 40Mhz. Każde pasmo podzielone jest na pewną ilość kanałów do których precyzyjne dostrojenie zapewniają kwarce - podkreślam dostrojenie. Kwarc dla pasma 27 MHz nie zadziała z nadajnikiem 72Mhz, aby zmienić pasmo konieczna jest wymiana całego układu nadawczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 No to sie obudziłem z nogą w nocniku :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.