mati005 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Dziękuję za odpowiedź. Tego o częstotliwości nie wiedziałem, dzięki za informację, kupię 35Mhz. Tym out of stock nie należy się przejmować. Np. sprawdź teraz ten komplet złączek - już mają je na stanie. Niedawno jeszcze nie mieli regulatora, a mieli aparaturę. Teraz jest odwrotnie. To się bardzo szybko zmienia, więc wystarczy poczekać aż akurat będą mieli wszytko co chce się kupić. Konektory pakiet-regiel i silnik-regiel. Rozumiem, dzięki. Jednak jeśli chodzi o te drugie to wolałbym jakieś podwójne (trudniej o zwarcie). Z tego co wiem, to silnik dołączany do modelu ma zarobione końcówki (patrz zdjęcie ). Gdzie można dostać wtyczkę do tego? Jeśli jest z tym problem, to czy mogę zastosować te same złączki co do połączenia pakiet-regulator? Chyba rurki termokurczliwe, a nie koszulki. Pakiet za ciężki? A czy 1800mAh 10C (waży 136g) może być? Jeśli nie to kupię 1300mAh 15C (97g). Co do przedłużaczy, to na HiModel nie ma 15cm. Kabla Y nie potrzebuję, ponieważ kupuję radio 6 kanałowe i mogę użyć mixera flaperon. Nie miałem pojęcia, że kupowanie na TowerHobbies jest takie nieopłacalne. W takim razie kupię na modele.sklep.pl (to tam pierwszy raz zobaczyłem ten model) , o ile jest na stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaper Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 rurki-koszulki - sprawa nazewnictwa, ale OK, niech będą rurki . W każdym razie faktycznie spod podanego przez Ciebie linku do rurek są OK. Wtyk pasujący do silnika to taki jak np. http://www.himodel.com/electric/JST_Connector_Female_10pcs.html Ale to "bida z nędzą". do 2A jest znakomicie. W wydaniu ekstremalnym pewnie 5A jest przyzwoite, dalej to już zaczyna być śmiesznie kiepska złączka. Jeśli chcesz połączone to może być ten sam standard co akumulator-regulator. tyle, że tym razem od strony silnika "męska" a regulator "żeńska". Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati005 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ale to "bida z nędzą". do 2A jest znakomicie. W wydaniu ekstremalnym pewnie 5A jest przyzwoite, dalej to już zaczyna być śmiesznie kiepska złączka. To po co zarabiają w coś takiego silnik, do którego zalecają regulator 25A? :shock: :?: Oszczędność? :roll: A wiec poprawiona wersja listy wszystkich rzeczy wygląda tak: - model - zapasowe śmigło - rurki termokurczliwe - aparatura - 1 kwarc do nadajnika - 2 kwarc do nadajnika - 1 kwarc do odbiornika - 2 kwarc do odbiornika - 4x serwo - 4x przedłużacz - 2x konektor - regulator - pakiet - ładowarka Zastanawiam się czy bardziej opłacało by się kupić aparaturę oddzielnie, czy razem z resztą i jakie będą koszty przesyłki w obu wariantach? Chodzi mi oczywiście o zakupy w HiModel. Mam jeszcze pytanie co do jakości tych akku z HiModel. "Nie spuchną ni wybuchną"? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 mati005, przepraszam że dopiero teraz ale w końcu dokonałem tego pomiaru. Tak więc (przy śmigle GWS-EP 11x4.7) pobór wynosi ok 12A (oscylował wokół tej wartości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati005 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Dzięki. To trochę zmienia postać rzeczy. Trochę późno, ale rozumiem - praca nad nowym nabytkiem. Jeszcze pytanie - pakiet ważący 132g to nie za dużo? Powiedz też co myślisz o moim wyborze wyposażenia? P.S. Kupienie tego modelu w tower hobbies naprawdę wychodzi tak drogo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati005 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Dobra, podzwoniłem, pomailowalem i sprawy stoją następująco. Na modele.sklep.pl nie mają tego modelu, będą mieli za 3-4 tygodnie, a więc tyle samo czasu co czekałbym na przesyłkę z towerhobbies. Aparatura "nie będzie dostępna w krótkim czasie", jak to gość z HiModel ujął, nie pisząc kiedy będzie. :crazy: Wysłałem zapytanie o dokładny termin, czekam na odpowiedź. Na radio mogę trochę poczekać, bo to świetna okazja, 6 kanałowe komputerowe radio Futaby za cenę, za którą w Polsce można kupić najwyżej Zebrę Pro. :shock: :roll: Co jednak z modelem? Wie ktoś gdzie mogę dostać u-can-do(za podobną cenę oczywiście), nie czekając tyle? Widziałem ten model na rc planet za 50$, ale to prawie to samo co towerhobbies. :| EDIT: Otrzymałem odpowiedź od HiModel, dostawa aparatury "będzie trwać dłużej niż 3 tygodnie". Czyli trzeba czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.