Gość Anonymous Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witam! Grzebiąc w menu radia zauważyłem, że można ustawić D\R dla kanału steru kierunku. Bardzo się z tego cieszę, niemniej nie mogę sobie poradzić, aby przełączyć D\R dla tego kanału w trakcie np. lotu. Radio nie posiada takiego przełącznika i w instrukcji też nic o tym nie piszą... Jeśli ktoś zna odpowiedź, to poratujcie === EDITED === Dobra, mam odpowiedź na swoje pytanie. Rzuciłem swoim prawie inżynierskim okiem na to menu, i tam u góry jak byk pisze: D/R & EXP. Wnioskuje na tej podstawie, że D/R dla kierunku włączyć się nie da, natomiast da się tam ustawić wychylenie serwa steru kierunku i exp dla tego steru. Pozdrawiam
grzegorzp Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Nie mialem MX 12 ale mialem Optica i tam tez wydawalo sie ze nie ma a byl to po prostu ten sam przelacznik co do steru wysokosci, pstrykajac jeden przelacznik redukowal 2 kanaly. Otwarlem instrukcje MX 12 (online) i pisze ze ma DR/EXP na lotkach sterze wysokosci i sterze kierunku czyli zobacz czy dziala to jak w Opticu.
Gość Anonymous Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Sprawdziłem wszytkoe możliwe kombinacje wszytkich możliwych przełączników i niestety nic.
Adam P. Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Wnioskuje na tej podstawie, że D/R dla kierunku włączyć się nie da, Da sie, [switch sel] w menu wyboru modelu(przytrzymujesz scroll down+select i włączasz nadajnik). Niestety jedyną możliwością D/R dla kierunku jest wrzucenie wszystkiego na jeden przełącznik. Po prostu wchodzisz w [switch sel] i przy D/R wybierasz przełącznik, pod którym chcesz to mieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.