ADAM O Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Cze!Szukam kogoś z okolic katowic lub katowic do wspólnego latania.Latam dopiero od roku i szukam kogoś z większym doświadczeniem. Miejscówek kilka mam dość ciekawych. Zapraszam wszystkich chętnych ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Cześć Adamie! Jestem dość starszym panem z śródmieścia Katowic.Latam RC już kilka lat, ale szukam jakichś pobliskich poletek do oblatywania motoszybowców i innych. Nie mam zbyt dużej praktyki w tej dziedzinie latania, choć mam duże doświadczenie w dużym lotnictwie na szybowcach i samolotach, ale to dawne dzieje.Cóż pasja pozostała i zbudowałem kilka ptaszków bo ciężko jest zerwać z lotnictwem. Latam rzadko w terenie który nie jest zbyt "przyjazny" (ograniczenia) i nie czuję się na nim swobodnie. Napisałeś, że masz kilka ciekawych miejscówek. Byłbym wdzięczny gdybyś mógł określić ich lokalizację, wymiary, rodzaj nawierzchni itp. . Nie interesują mnie też większe odległości od domu. W okolicy samych Katowic jest niestety trudno poszukać odpowiedni teren, więc ciekaw jestem gdzie znalazłeś te poletka. Czekam zatem na Twoją odpowiedź i propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM O Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Cześć Adamie! Jestem dość starszym panem z śródmieścia Katowic.Latam RC już kilka lat, ale szukam jakichś pobliskich poletek do oblatywania motoszybowców i innych. Nie mam zbyt dużej praktyki w tej dziedzinie latania, choć mam duże doświadczenie w dużym lotnictwie na szybowcach i samolotach, ale to dawne dzieje.Cóż pasja pozostała i zbudowałem kilka ptaszków bo ciężko jest zerwać z lotnictwem. Latam rzadko w terenie który nie jest zbyt "przyjazny" (ograniczenia) i nie czuję się na nim swobodnie. Napisałeś, że masz kilka ciekawych miejscówek. Byłbym wdzięczny gdybyś mógł określić ich lokalizację, wymiary, rodzaj nawierzchni itp. . Nie interesują mnie też większe odległości od domu. W okolicy samych Katowic jest niestety trudno poszukać odpowiedni teren, więc ciekaw jestem gdzie znalazłeś te poletka. Czekam zatem na Twoją odpowiedź i propozycję. Witam!! Odpisuje dopiero teraz bo niemiałem czasu niestety. Mieszkam na kostuchnie więc niedaleko od centrum. Ja latam skysurferem moje ulubione miejsce to pola na wilkowyjach (droga z podlesia w strone tychów)ul. Podleska cisza spokój brak lini wysokiego napięcia itp dużo miejsca i mało ludzi. Witam!! Odpisuje dopiero teraz bo niemiałem czasu niestety. Mieszkam na kostuchnie więc niedaleko od centrum. Ja latam skysurferem moje ulubione miejsce to pola na wilkowyjach (droga z podlesia w strone tychów)ul. Podleska cisza spokój brak lini wysokiego napięcia itp dużo miejsca i mało ludzi. Na maila moge wysłać filmik z ostatnich lotów i dokładną lokalizacje pozdrawiam Adam.O Witam!! Odpisuje dopiero teraz bo niemiałem czasu niestety. Mieszkam na kostuchnie więc niedaleko od centrum. Ja latam skysurferem moje ulubione miejsce to pola na wilkowyjach (droga z podlesia w strone tychów)ul. Podleska cisza spokój brak lini wysokiego napięcia itp dużo miejsca i mało ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Napisz gdzie te wilkowyje, ja z Mysłowic, to rzut beretem, można się spotkać tu gdzies ? https://www.google.pl/maps/place/50%C2%B009'23.0%22N+18%C2%B057'50.0%22E/@50.1584479,18.9639332,747m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM O Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Napisz gdzie te wilkowyje, ja z Mysłowic, to rzut beretem, można się spotkać tu gdzies ? https://www.google.pl/maps/place/50°09'23.0%22N+18%C2%B057'50.0%22E/@50.1584479,18.9639332,747m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0 Cześć! No własnie tam gdzie pokazałeś droga ogródki działkowe i pola pełno miejsca cisza spokój bardzo przyjemnie się tam lata motoszybowcem ( start z ręki ) startowałem cessną ale troszke nie równe podłoże ale wszystko do ogarnięcia. Można sie kiedy zpichnąć i polatać. Pozdrawiam Adam Cześć! No własnie tam gdzie pokazałeś droga ogródki działkowe i pola pełno miejsca cisza spokój bardzo przyjemnie się tam lata motoszybowcem ( start z ręki ) startowałem cessną ale troszke nie równe podłoże ale wszystko do ogarnięcia. Można sie kiedy zpichnąć i polatać. Pozdrawiam Adam Zapomniałem! dodam fajny filmik ale już jutro własnie z tamtego miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Cześć Adasiu!. Jeśli jest taki teren to chętnie tam zrobię rekonesans. Tylko nie wiem kiedy bo w tym miesiącu mam trochę obowiązków. Jaki wymiar i podłoze tego terenu? \Przejechałem się trasą Maps Google.i nie wiem czy to wysoka trawa czy jakieś uprawy. Czy można tam wjechać autem i zaparkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM O Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Witam jeżeli chodzi o dojazd to jest parking przy ogródkach działkowych więc z parkowaniem niema problemu wystarczy przejść 50 m i jesteśmy a podłoże to 80 % Łąki teraz trawa niska a w sezonie to raczej wyższa ale myślę że można by się dogadać z właścicielem i wykosić lądowisko i tak nikt tego w sezonie nie kosi teren naprawdę przyjazny. Pozdrawiam Adam O. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Dzięki za informację. Wysoka trawa to nie problem. Moto szybowce i tak startują z ręki, a lądowanie nie grozi awarią. Mam trzy motoszybowce w tym Easy Glider i halówke która latam tylko na polu. Jak nadarzy mi się okazja pojadę tam i rozejrzę się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM O Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Zapraszam jak by co to możemy się zgadać na miejscu proszę dać znać kiedy i niema problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 OK.Odezwę się w odpowiednim czasie. Proszę o kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zrobiło się ciepło i pogodnie. Mam zamiar może w tym tygodniu udać sie na te poletko z modelem i może polatam .Jak możesz to podaj mi namiar na telefon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Witam Kolegów ! Mieszkam w Kostuchnie , a na łąkę w Wilkowyjach przyjeżdżam od 1984 roku. Jest tam fajnie, parkuję przy ogródkach i idę z modelem kilkadziesiąt metrów na łączkę startową. Idealne miejsce do rekreacyjnego latania elektrykami. Pozdrawiam i do zobaczenia Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Jak pogoda dopisze i nic innego nie stanie mi na przeszkodzie, to w czwartek sie tam wybiorę tak około 13-15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Dzisiaj wreszcie zaliczyłem Wilkowyje.( w godzinach 15 do 16-tej). Tylko 12 km od domu i 20 minut jazdy. Pole super i zielsko na razie niskie. więc fajnie się po nim chodzi. Wykonałem Easy Gliderem najpierw rzuty z ręki a potem na silniku trzy loty nad polem. Zaczęło trochę wiać i kropić więc skończyłem. Chciałbym się z Wami kiedyś spotkać na polu, to było by raźniej. Musimy zatem wymienić nasze numery..Mój: 500481240 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zaliczyłem już kilkakrotnie ten teren (Wilkowyje). Latałem motoszybowcem Easy Glider oraz moją depronowa konstrukcją "halówką" która nigdy na hali nie latała, ale w tym terenie można spokojnie szaleć. Trenując tym narowistym modelem można nauczyć się precyzji pilotażu. W tych dniach zbudowałem drugi taki model i mam zamiar szybko go wypróbować jak tylko pogoda bezwietrzna dopisze. Jest tu spokojnie i bezpiecznie. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Już tą drugą depronówkę "Bzyg 2" oblatałem. Tu w Wilkowyjach. Jest nie zła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Dziś latałem Bzygiem 2 w Wilkowyjach. Byłem sam, ale wykonałem kilka dość udanych lotów, jak na moje doświadczenie w ujeżdżaniu takich lekkich "zabawek" Jeszcze trochę treningu i będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Latałem ostatnio w Wilkowyjach. Nakręciłem też film , ale tak nie udany, że umieszczam tylko jeden kadr z lotu BZYGA 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Stęskniłem się za lataniem. Jak tylko się ociepli i pogoda dopisze to pojadę zaliczyć Wilkowyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsan Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Witam, można się tam do was przyłączyć w tych Wilkowyjach? Chciałbym pierwszy raz po długiej przerwie po latać, a obecnie już nie wiem gdzie iść. Tam niewolno, tutaj strach. Wysłane z mojego SM-G900FD przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi