kazus12 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Z racji chęci zbudowania motoszybowca z balsy wybór padł na Guppy’iego. Model będzie bez lotek ze wzniosem wskazanym w planach, lecz później zbuduję drugie skrzydło z lotkami.Budowanie wcześniej modele ograniczały się do depronu tj. Toto 0, Toto 1, Toto 2 oraz niedokończony na dzień dzisiejszy Toto 3 (sam kadłub). Wszystkie dobrze latały. Choć trenerek Toto 0 był moim pierwszym modelem przetrwał najdłużej ze wszystkich. Został mi jeszcze kadłub do Toto 2, ale budowę skrzydeł zostawiam na później.Następnego dnia pobrałem plany, obejrzałem, zrobiłem listę potrzebnych materiałów i ruszyłem na zakupy. Rzeczy które kupiłem ( + materiały pozostałe po wcześniejszych modelach np. sklejka, niewidoczne na zdjęciu) : ROZMIAR ZDJEĆ ZMIENIĘ PÓŹNIEJ: Na sam początek zabrałem się za wycinanie sterów: wysokości i kierunku. Wszystkie elementy zostały wycinane skalpelem a następnie szlifowane papierem ściernym: CDN.
Sknera771 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Bardzo fajny ten guppy Jest gdzies tam w moich marzeniach budowniczych bede obserwował wątek i życzę sukcesu w budowie!
Rekomendowane odpowiedzi