Gregimiczi Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zmienilem stary model dwuplata z foli oracover na folie imitujaca material (ma fakture podobna do jeansu) w kolorze khaki. Wyglada teraz jak porzadny dwuplat z I wojny. Jedyny problem to malowanie. Najpierw myslalem o foli ale ze wzgledu na fakture moze nie trzymac sie dobrze. Jezeli malowanie to tez problem bo probowalem na skrawku materialu i jasniejsze kolory strasznie slabo kryja. Dobrym pomyslem moglby byc tzw flex (przygrzewa sie zelazkiem) ale trudno mi bedzie go przygrzac na skrzydlach (zebrowanie). Ma ktos juz doswiadczenie z taka folia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Z tego co piszesz to Oratex albo Solartex. Rewelacyjnie się nakłada (szczególnie Oratex). Obie świetnie się malują farbami samochodowymi (tymi dwuskładnikowymi) oraz sprayami samochodowymi. Na mojej stronie w archiwum znajdziesz tak pokrywanego Bristola F2b A tak wogóle, to jeszcze fajniejszy jest Sig Koverall (pokrywałem tak Spacewalkera), ale trzeba go nakładać tradycyjną metodą na lakier. Później kilka warstwa nitrocellonu i farba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.