Procode Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Witam, mam problem z moją ładowarką ( http://rcpro.pl/product-pol-4151-Ladowarka-SkyRC-e4-Balance-Charger.html ) a dokładniej: próbowałem pierwszy raz naładować moją nową baterie li-po 3s ( wcześniej nie była ładowana ) i pojawił się pewien problem, otóż : Świeci się dioda "Charge Status" na czerwono oraz miga dioda "3 cell" a czasami zmienia się z "2 cell" cały czas świeci mi się dioda "1cell" . Trwało to jakieś 2 godziny i postanowiłem, że wyłączę ładowarkę i włączę ją jeszcze raz, niestety nic to nie pomogło. Sprawdziłem napięcie na cellach: 4.08 4,14 oraz 4,21. Następnie podłączyłem inną baterie ładowaną wczesniej i wszystko gra ( swieci sie charge status i i wszystie diody od 1 do 3 cell) Gdzie tkwi problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 W akumulatorze.Ma uszkodzoną celę lub przewód balansera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procode Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Spróbować ją zareklamować? Ja jej w ogóle nie używałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Oczywiście spróbować. Kiedy kupiona? Spróbuj podczas ładowania poruszać przewodem balansera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procode Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Kupiona została tydzień temu, spróbuję nią jeszcze polatać aby ją rozładować i wtedy naladować od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi