Maybach Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witam! Mam pewien problem z serwem. Gdy pracuje to strasznie hałasuje (taki zgrzyt albo coś podobnego); wszystko działa i ... nie zadałbym tego pytania gdybym nie posiadał drugiego takiego samego serwa, który pracuje cicho. Serwa są nowe i pracowały moze 10 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 w tanich serwach taki rozrzut osiągów i jakości pracy to niestety normalka możesz spróbować wymienić serwo. A jeżeli to coś lepszego futaba hitec sanwa etc to tylko wymiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Powiem ci tak: wszystkie mikrusy hałasują w porównaniu do standardów. Te trzaski to moze być normalny objaw pracy (tak jak w kazdym mikroserwie) lub taka wada fabryczna (sam mam takiego jednego conrady) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Podepnij serwo (a dokłdnie orczyk) do gumki tak aby była napięta w neutrum . Teraz poruszając ramieniam serwa(orczykiem) będziesz naciągał gumkę raz w jedną ,raz w drugą strnę. Jeśli wszystko odbywa się płynnie i nie ma przeskoków to masz w 80 % działające poprawnie serwo. Jeśli jednak w momencie zazgrzytania serwo wykona skokowy ruch to prawdopodobnie masz uszkodzony trybik w serwie. Obciążeniem zamiast gumki możesz zastosować cokolwiek innego. A no i pamiętaj że te małe serwa to nie tytany i nie przesadzaj z naciągiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Mam to serwo podłączone w poduszkowcu i żadnych przeskoków nie ma, działa równo (nie przeskakuje)- może to rzeczywiście błąd fabryczny. Mnie nie przeszkadza ten hałas tylko myślałem, że jest już po serwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 a co to za serwo? tak z ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Z zestawu Zebra Hitec 4 FM : Zebra ZS-F100 (odpowiednik HS-55) Pewnie dlatego... ale w sumie SŁYCHAĆ, ze coś się rusza hehe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.