Marcinmb Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Witam wszystkich modelarzy!!! Po dosc dlugiej przerwie w modelowaniu i zajmowaniu sie modelarstwem(od pazdizrnika)moje modele i wszystko z nimi zwiazane zdazyly sie juz pozadnie zakuzyc...Postanowilem spowrotem zajac sie modelarstwem ale natknolem sie na problem ktory byl jednym z powodow mojego "odstawienia modeli".A dokladniej chodzi o to,ze w mojej aparatuze(Sanwa VG6000)gaz dzilaa w druga str...Jak daja gaz na max do gory to sil stoi a jak daje max w dol to idie na max obroty.... :roll: A co najgorsze nie jest to revers bo juz probowlaem... :? A wiec zwracam sie z prosba do wszystkich modelarzy posiadajcych sanwe o pomoc w rozwiazaniu problemu. Z gory dziekuje i pozdrawiam,Marcin
Raffik Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Marcinmb, jak kcesz to mozesz podjechac na muchowiec z modelem i aparatura. Ja mam sanwe to przelozymy tylko kwarc i sprawdzimy. A moze regulator masz jakos zle ustwiony? Niektore sie uczy... Tylko czy aby odwrotnie sie da? Dziwne ze to nie revers... u mnie revers dziala jak nalezy ew pisz na PM i cos pokombinujemy na miejscu. edit moze cos kombinowales z EPA?
Mareq Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Jak załączysz nadajnik z gazem na dole to masz komunikat: THORTLE HI i piszczenie?
Marcinmb Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 mareq,wlasnie z enie..i tu jest problem ale jak zalacze z gazem u gory to piszczy.ale wystarczy Ze rusze o jeden zabek i dam spowrotem an dol to juz mam max gaz...a dam do gory to mama 0 gazu a jak wlacze apke z gazem u gory to mam wlasnie tre pikanie... :roll: Rafik,masz moze gg??jak tak to prosze napisz na nr 6561062 i bedzie najlatwiej pogadac...
Mareq Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Może potencjometr coś nie kontaktuje. Wepnij na 3 kanał serwo i zobacz czy płynnie chodzi w dwie strony i nie dzieje się z nim coś jak z regulatorem. Jak masz możliwość to sprawdź też na innym regulatorze.
Marcinmb Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 mam regulator ma serwa zaraz spr tak jak pan mowi...tylko znowu mam problem bo chyab mi cos il-po szwankuje bo klezal rozladowany przez ponad pol roku i chyba napiecia nie ma :)musz ego naladowac a do tego potrzebuje samochod ktory jest teraz razem z tata w pracy :)wiec musze poczkeac do wieczora ze spr... :roll:
Mareq Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Może zatem akumulator miał tak niskie napięcie, że fiksuje elektronika w regulatorze. Może wszystko będzie w porządku na prawidłowym napięciu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.