Speedaco Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Witam! Czy jest na forum ktoś, kto posiada możliwość obróbki stali nierdzewnej? Chodzi o wykonanie w rurce nierdzewnej o grubości około 1,5 - 2 mm i przekroju 40 mm ---> 10 otworów fi 8 mm, oraz w kątowniku o podobnych parametrach 1 otworu fi 8mm. Rurka o długości 50 cm musiała by być również przecięta wzdłużnie na odcinku 20 cm. Nie dysponuję odpowiednimi narzędziami do obróbki ,a zależy mi na względnej estetyce obrabianego przedmiotu. Fotki poglądowe wraz z filmem - udostępnię potencjalnemu wykonawcy. Bardzo liczę na pomoc w temacie. Kontakt może na PW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 ile sztuk ? http://pfmrc.eu/index.php?/topic/40351-u-toczenie-frezowanie-cnc-polerowanie-diamentem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Przepraszam nie napisałem... Chodzi o jeden egzemplarz Nie dogadamy się chyba bo realizacja u Ciebie to minimum 100 sztuk jak widzę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 do 10 po prostu nie będzie opłacalne ... a tym bardziej jedna Dowiem się jeszcze w jednym miejscu i w razie jak będę mógł pomóc skrobnę Ci PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Oczywiście rozumiem... Chodzi o coś takiego jak na fotkach O ile jeszcze z wierceniem może bym sobie może poradził ( z naciskiem na może, bo chyba trzeba by zastosować porządne wiertła i chłodzenie) , to z podcięciem wzdłużnym raczej już nie... A za proste cięcie laserowe lub CNC - żądają u mnie chorej kasy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Co byś miał nie zrobić sam , zrobisz. Wiertarka kolumnowa, imak do złapania elementu + dobre wiertło + punktak i beż żadnego chłodzenia zrobisz, zwłaszcza że to 1 szt. Do ew. cięcia możesz użyć szlifierki kątowej z tarczą do cięcia nierdzewki, tak samo jeśli chodzi o szlifowanie. Nie takie rzeczy ludzie strugają z nierdzewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Wiesz tylko to wszystko o czym piszesz musiałbym kupić.... A dla jednorazowego użycia nie specjalnie się to opłaca! Szukam jeszcze w swojej okolicy kogoś, kto mógłby mi to zrobić, ale przy okazji przerabiam wszystkie opcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 To faktycznie zmienia postać rzeczy. Może zatem najprościej iść do najbliższego zakładu ślusarskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Znalazłem wykonawcę! Temat do zamknięcia i do wywalenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 A co to za urządzenie? super stojak do wędki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Podpórka sumowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 O ile jeszcze z wierceniem może bym sobie może poradził ( z naciskiem na może, bo chyba trzeba by zastosować porządne wiertła i chłodzenie) , to z podcięciem wzdłużnym raczej już nie... A za proste cięcie laserowe lub CNC - żądają u mnie chorej kasy! Dałbyś radę sam, nie jest to jakieś zbytnio skomplikowane Dzisiaj "strugałem" stelaż do sakw motocyklowych z nierdzewki. Do wiercenia odpowiednie są wiertła kobaltowe, jako chłodziwo mogę polecić preparat o nazwie TEREBOR. Do podcięcia tak jak radzą koledzy kątówka z odpowiednią tarczą... później trochę zapału i chęci do pracy. Jak raz kupisz narzędzia, to będą już na stanie, różne są sytuacje i zawsze mogą się przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Dzięki za wszystkie porady! Każda cenna i wezmę je pod uwagę! Myślę jednak, że nie ma sensu ciągnąć tematu... Ja już przynajmniej nie bedę tego robił bo jak napisałem - już mam wykonawcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi