bartosz1990 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Chcialbym kupic na hobbykingu w miare prosty i latwy model do sterowania. Z tego co czytalem to aparatura turnigy 9xr http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__66516__Turnigy_9XR_PRO_Radio_Transmitter_Mode_2_without_module_EU_Warehouse_.html Nastepnie model prawie gotowy do lotu Blix3 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__74580__HobbyKing_8482_Bix3_Trainer_FPV_EPO_1550mm_PNF_EU_Warehouse_.html Potrzebuje ,zeby ktos mi pomogl w doborze akumulatorow i odbiornika ktory bedzie dobrze wspolgral z aparatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Wszystko pisze akumulator 1800 -2200mAh jak kupisz Turnigy 6XS to juz masz wszystko tanio i na początek w sam raz. Turnigi 9xr jest b. dobra tylko do niej musisz dokupic modół w.cz i odpowiednie odbiorniki - to wychodzi drożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie piszesz jakie masz doświadczenie w lataniu. Jeśli jesteś początkującym modelarzem to proponowałbym inny model. Ten ma kółka które to połamiesz natychmiast. Na początek kółka będą bardzo przeszkadzać. Bez nich wylądujesz wszędzie, na łace, w zbożu, na polu, czy ulicy. Kółka mocno ograniczają. Pamiętaj że pierwsze loty trwają 3-5s. więc na początek szkoda kasy. Ja polecił bym na początek klasykę czyli Blixer albo AXN. Cena o połowę niższa a i pracy przy modelach prawie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalkamil Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Mam bixlera od miesiąca i na nim uczę się latać. Potwierdzam słowa Konrada na początek Bixler i podobne są najlepsze. Mimo godzin na symulatorze jeszcze nie czuję się na tyle pewnie by przesiąść się na model z kołami. A sam Bixler daje na początek bardzo dużo radochy. Aparatura 9x jest na początek super. Jak chcesz wyższą wersje 9xr to będziesz musiał kupić dodatkowo nadajnik. Regulator mam ubec 30 z hk ale tu niech bardziej doświadczeni koledzy się wypowiedzą. Lipo ja mam 3 cele, 2200 z turnigy i zippo. Jedna starczy ma 20-40 minut lotu. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie widzę różnicy między Bixlerem a Bix 3 wystarczy nie montować kółek i to wszystko. Jedyna różnica w cenie , a to już zależy od kupującego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Czyli kółka kosztują 50E. Dla nowicjusza brak kółek może być, ale nie musi, problematyczny bo może się źle wyważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Nie tylko kółka , ale i kabinka mocowanie skrzydeł na śruby plastikowe zestaw pod FVP , acha i o 15 cmm dłuższe skrydło - to kosztuje 50 $ A możliwe . że kolega przygotowuje się już na długie przeloty FVP wiec model w sam raz . Kogo stać niech kupuje ja polecam "SkySurfera" "Beta 1400 " "Pionier" na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Kogo stać niech kupuje ja polecam "SkySurfera" "Beta 1400 " "Pionier" na początek Absolutna klasyka, która wychowała wielu modelarzy. Obiema rencyma się pod tymi propozycjami podpisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi