Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przymierzam się do kupna PIPER J3-CUB 120 (2450MM) firmy Black Horse Model

czy koś z was ma jakieś opinie na temat tego modelu czy warto go kupić czy trzeba w nim coś przestawiać?

Opublikowano

Nie miałem styczności z tym konkretnym modelem ale miałem z kilkoma innymi tego producenta.

Wnioski jakie mi się nasunęły:

- ogólnie modele są za ciężkie do swoich wymiarów np piper z linku ma obciążenie powierzchni nośnej 65 do 72 g/dm2 przy założeniu masy z przedziału podanego przez producenta; to na poziomie akrobata a nie wolno latającego górnopłata.

- proponowane silniki są za małe i nie dają rady ( sprawdzone w praktyce )

- folia bardzo kiepskiej jakości (delikatna prawie jak japonka)

Możę ktoś jeszcze coś dopowie co pomoże ci podjąć decyzję.

Opublikowano

Też mi łaził po głowie ten Piper lub z HK podobny ale stwierdziłem, że mamy ładniejsze polskie samoloty (górnopłaty) a pojawił się niedawno KIT RWD-5 w rozmiarze 2550  więc chyba się na niego zdecyduje :)

Opublikowano

jak by ktoś mógł go zamówić dla mnie i napisał ile by to wyszło z kosztami wysyłki to bym go wziął już kiedyś o nim myślałem ale nie znam się na tym zamawianiu   

Opublikowano

Właśnie go wrzuciłem do koszyka i wysyłka najtaniej 230 Euro co daje razem 431 euro.

Sprawdziłem mam podobnie co skłania do zakupów w Polsce i polskich produktów :)

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.