pjk11 Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Witam Posiadam ładowarkę greenbox gpx extreme. Ogólnie wiem wszystko na jej temat oprocz jednej rzeczy, co oznacza pole oznaczone prostokątem? Pisze ze jest to "charged capacity"? Ale w jakich jednostkach? W mAh? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Mam Imax'a B6 Mini, ale jest bardzo podobny i jest to właśnie wskaźnik ilości "władowanego prądu" w mAh. Wydaję mi się, że jednak może wskazywać troszkę więcej niż wchodzi do samego akumulatora z racji na straty np. cieplne. W instrukcji napisane jest, że jest to "naładowana pojemność" lub "dostarczona pojemność" lub "rozładowana pojemność" np. w trybie rozładowywania. Przyznam, że nie mogę znaleźć w instrukcji w jakiej jest to jednostce, ale jestem pewien, że są to mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi