zazuPOL47 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 witam ostatnio spaliłem silnik keda 4000k/v i kupiłem drugi taki sam, poszperałem, poczytałem i wywnioskowałem ze jedną z przyczyn przegrzania silnika 3F moze być nie prawidłowe podpiecie kabli do reglera, zamieszczam fotke jak prawidłowo podpiac kable niebieski, zolty i czerwony do pozycju w reglerze A,B,C z gory thx
czhomik Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ja zawsze podłączam w twoim przypadku czerwony A , żółty B niebieski C , jeśli silnik chodzi odwrotnie to przekładasz C z A .
Adam P. Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Podpięcie kabli jest obojętne. Najwyżej jak będzie kręcić w złą stronę zamieniasz dwa dowolne kable.
pilot Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Na pewno nie złe podpięcie było przyczyną spalenia. Może silnik był przeciążony ?
hubert_tata Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 poszperałem, poczytałem i wywnioskowałem ze jedną z przyczyn przegrzania silnika 3F moze być nie prawidłowe podpiecie kabli do reglera To jest coś na miarę odkrycia prochu; podaj linki do tych informacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.