zazuPOL47 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 witam ostatnio spaliłem silnik keda 4000k/v i kupiłem drugi taki sam, poszperałem, poczytałem i wywnioskowałem ze jedną z przyczyn przegrzania silnika 3F moze być nie prawidłowe podpiecie kabli do reglera, zamieszczam fotke jak prawidłowo podpiac kable niebieski, zolty i czerwony do pozycju w reglerze A,B,C z gory thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ja zawsze podłączam w twoim przypadku czerwony A , żółty B niebieski C , jeśli silnik chodzi odwrotnie to przekładasz C z A . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Podpięcie kabli jest obojętne. Najwyżej jak będzie kręcić w złą stronę zamieniasz dwa dowolne kable. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Na pewno nie złe podpięcie było przyczyną spalenia. Może silnik był przeciążony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 poszperałem, poczytałem i wywnioskowałem ze jedną z przyczyn przegrzania silnika 3F moze być nie prawidłowe podpiecie kabli do reglera To jest coś na miarę odkrycia prochu; podaj linki do tych informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.