Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro tnę 2 polowe kadłuba

małe dane Wicherka

rozp skrzydeł górnych 1720mm

rozp skrzydeł dolnych 1412

długość kadłuba 1180

w skrzydle mam profil NACA 2411

ster wysokości profil NACA 1412 będzie zmiana na NACA 0008

Opublikowano

Dlaczego niesymetryczny profil statecznika?

Zawsze mogę zmienić

jaki proponujesz

No i to dwupłat będzie, a to jednak rzadkość w Wicherku  :)

Kibicuję i czekam na efekt końcowy  :D

I tylko Ty to zauważyłeś :)

Opublikowano

I tylko Ty to zauważyłeś :)

Zauważyłem, bo mi wcześniej na PW napisałeś  :D nie podlizuj się tylko napisz kto Ci taką sklejkę pomógł do UK skołować  :D

Tak na poważnie jestem bardzo ciekawy efektu końcowego. Czy przewidujesz jakieś lotki/klapy? nie żebym coś wiedział  ;)

Opublikowano

Zauważyłem, bo mi wcześniej na PW napisałeś  :D nie podlizuj się tylko napisz kto Ci taką sklejkę pomógł do UK skołować  :D

Tak na poważnie jestem bardzo ciekawy efektu końcowego. Czy przewidujesz jakieś lotki/klapy? nie żebym coś wiedział  ;)

Ano dzięki Tobie i Twojemu tacie mam te pikną balsosklejke  i bardzo Wam dziękuje za to :)

lotki w górnym jak i dolnym skrzydle,klap nie przewiduje no chyba ze coś ktoś kiedyś mi podpowie to się zrobi ;)

Opublikowano

Bardzo ładnie wygląda !  Fajnie mieć sobie taką maszynę do domowych zabaw , zazdroszczę maszyny i umiejętności obsługi .  

Opublikowano

Bardzo ładnie wygląda !  Fajnie mieć sobie taką maszynę do domowych zabaw , zazdroszczę maszyny i umiejętności obsługi .  

Wiedza nabyta na starość ;)

a maszynę budowałem 2 lata

Opublikowano

Patrząc na moje lata i Twoje lata to albo już przegapiłem szanse na naukę albo to ostatni dzwonek żeby wbić coś mądrego do głowy , ale coś czuje że ja i moja piłka ręczna pewnie już zostaniemy razem :)

Opublikowano

Patrząc na moje lata i Twoje lata to albo już przegapiłem szanse na naukę albo to ostatni dzwonek żeby wbić coś mądrego do głowy , ale coś czuje że ja i moja piłka ręczna pewnie już zostaniemy razem :)

Jedno nie wyklucza drugiego. Zawsze jest czas czy szansa na naukę. Ja zazdroszczę umiejętności cięcia ręcznego.

Opublikowano

Chyba niestety Grzegorz ma rację !! A jeśli nie ,to skąd wiedzę na te tematy czerpać . Bo z internetu  raczej mało się dowiesz na te tematy. Albo źle szukam .Czasu też nie ma za dużo  dla siebie  człowiek w tym "ciekawym kraju"

Opublikowano

Powiedzmy denerwowało mnie to ze inni umieją rysować w CADzie a ja nie

bo na papierze to niestety musiałem w zawodówce egzamin zdawać z rysunku technicznego

dodam tylko ze nie JA jestem autorem projektu wicherka

ale moim dziełem są skrzydła,prawie dopasowane do kadłuba i SW

a rysować nauczyłem się sam i jakoś mi to wychodzi

Opublikowano

Chyba niestety Grzegorz ma rację !! A jeśli nie ,to skąd wiedzę na te tematy czerpać . Bo z internetu  raczej mało się dowiesz na te tematy. Albo źle szukam .Czasu też nie ma za dużo  dla siebie  człowiek w tym "ciekawym kraju"

Włodek, z internetu też się można czegoś dowiedzieć :) .

Na początek proponuję zajrzeć tutaj: http://www.cnc.info.pl/ , a jak czegoś nie załapiesz to zagadaj na lotnisku, może akurat będę mógł coś podpowiedzieć :) .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.