mikrus193 Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Dziś zacząłem ciąć także CDN połóweczka jak na razie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Jutro tnę 2 polowe kadłuba małe dane Wicherka rozp skrzydeł górnych 1720mm rozp skrzydeł dolnych 1412 długość kadłuba 1180 w skrzydle mam profil NACA 2411 ster wysokości profil NACA 1412 będzie zmiana na NACA 0008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 zapowiada się ciekawie znodyfikowany wicherek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 No i to dwupłat będzie, a to jednak rzadkość w Wicherku Kibicuję i czekam na efekt końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Dlaczego niesymetryczny profil statecznika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Dlaczego niesymetryczny profil statecznika? Zawsze mogę zmienić jaki proponujesz No i to dwupłat będzie, a to jednak rzadkość w Wicherku Kibicuję i czekam na efekt końcowy I tylko Ty to zauważyłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Jeżeli już to symetryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 I tylko Ty to zauważyłeś Zauważyłem, bo mi wcześniej na PW napisałeś nie podlizuj się tylko napisz kto Ci taką sklejkę pomógł do UK skołować Tak na poważnie jestem bardzo ciekawy efektu końcowego. Czy przewidujesz jakieś lotki/klapy? nie żebym coś wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Zauważyłem, bo mi wcześniej na PW napisałeś nie podlizuj się tylko napisz kto Ci taką sklejkę pomógł do UK skołować Tak na poważnie jestem bardzo ciekawy efektu końcowego. Czy przewidujesz jakieś lotki/klapy? nie żebym coś wiedział Ano dzięki Tobie i Twojemu tacie mam te pikną balsosklejke i bardzo Wam dziękuje za to lotki w górnym jak i dolnym skrzydle,klap nie przewiduje no chyba ze coś ktoś kiedyś mi podpowie to się zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Nie lenie się w środę miałem awarie cnc-owego kompa i musiałem ciąć resztę dziś reszta jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Bardzo ładnie wygląda ! Fajnie mieć sobie taką maszynę do domowych zabaw , zazdroszczę maszyny i umiejętności obsługi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Bardzo ładnie wygląda ! Fajnie mieć sobie taką maszynę do domowych zabaw , zazdroszczę maszyny i umiejętności obsługi . Wiedza nabyta na starość a maszynę budowałem 2 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Patrząc na moje lata i Twoje lata to albo już przegapiłem szanse na naukę albo to ostatni dzwonek żeby wbić coś mądrego do głowy , ale coś czuje że ja i moja piłka ręczna pewnie już zostaniemy razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Patrząc na moje lata i Twoje lata to albo już przegapiłem szanse na naukę albo to ostatni dzwonek żeby wbić coś mądrego do głowy , ale coś czuje że ja i moja piłka ręczna pewnie już zostaniemy razem Jedno nie wyklucza drugiego. Zawsze jest czas czy szansa na naukę. Ja zazdroszczę umiejętności cięcia ręcznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Chyba niestety Grzegorz ma rację !! A jeśli nie ,to skąd wiedzę na te tematy czerpać . Bo z internetu raczej mało się dowiesz na te tematy. Albo źle szukam .Czasu też nie ma za dużo dla siebie człowiek w tym "ciekawym kraju" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Powiedzmy denerwowało mnie to ze inni umieją rysować w CADzie a ja nie bo na papierze to niestety musiałem w zawodówce egzamin zdawać z rysunku technicznego dodam tylko ze nie JA jestem autorem projektu wicherka ale moim dziełem są skrzydła,prawie dopasowane do kadłuba i SW a rysować nauczyłem się sam i jakoś mi to wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Mniej więcej kadłub 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Chyba niestety Grzegorz ma rację !! A jeśli nie ,to skąd wiedzę na te tematy czerpać . Bo z internetu raczej mało się dowiesz na te tematy. Albo źle szukam .Czasu też nie ma za dużo dla siebie człowiek w tym "ciekawym kraju" Włodek, z internetu też się można czegoś dowiedzieć . Na początek proponuję zajrzeć tutaj: http://www.cnc.info.pl/ , a jak czegoś nie załapiesz to zagadaj na lotnisku, może akurat będę mógł coś podpowiedzieć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Robert, dawno żaden Wicherek mi się tak nie podobał... i wcale się nie podlizuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Cosik wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi