Dominik3001 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam! Mam aparature HK6S Czy mozna / da sie podpiac ta baterie do aparatury? Jesli tak to jak zeby dalo sie ladowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Ja do większości zabawkowych samochodów syna powkładałem lion-y z telefonów. Wywaliłem tą mini elektronikę z ogniwa - tylko ostrożnie! Dolutowałem przewody ze złączem, poizolowałem taśmą żeby przewodów nie powyrywać i używam. A wgląda tak: Wysłane telepatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hawranek Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam. Od dawna wykorzystuje akku telefonów do zasilania nadajnika i odbiornika. Również wykorzystuje do innych urządzeń. Tylko jedna zasada usuwam z tych akku elektronikę zabezpieczającą. Ładowanie to prosta sprawa wykorzystuje układy specjalistyczne do ładowania akku Li-Ion poprzez USB komputera. W zależności ile akku tyle zasilań ładujących. Jeżeli kolega będzie zainteresowany wyślę na pocztę schemat plik Eagle (płytka) . Układ ładuje w zależności od potrzeb, wykorzystuje max 500mA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik3001 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 A jak to przylutowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hawranek Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Zależy do czego ma służyć takie zestaw. Na swoje potrzeby wykorzystuje 4szt łączone szeregowo ( + - )( + - )( + - )( + - ) czyli po ładowaniu maja jedna sztuka 4.2V .Zasilanie ma (16.8V) mój nadajnik zasilany 12V więc stosuje stabilizator napięcia 12V ldo, jeżeli nadajnik zasilany 9.6V wtedy można dać 3szt akku szeregowo (12.6V) Po zdjęciu obudowy wyrzucisz te mala elektronikę (górna cześć akku) odlutowujesz blaszki i po zabiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik3001 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Ok udalo sie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi