xiveris Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Witam, mam problem z demontażem kół oraz zębatki tylnej w modelu Vortex A999. System montażu jest dosyć prosty, koła oraz zębatki są naciskane na ośkę, która jest chropowata wypustki w miejscu montażu elementów aby się nie ślizgały. Surowa ośka wygląda następująco widać chropowate miejsca gdzie przychodzą koła oraz zębatka: Podgląd elementów zmontowanych: Wiadomo iż jest to rozwiązanie siłowe, jednak przy takich operacjach zazwyczaj kończy się zniszczeniem czegoś a chciałbym tego uniknąć. Więc może macie jakieś patenty jak w miarę bezpiecznie zwłaszcza dla kół wymienić całość. Zębatkę mogę po prostu rozciąć i zdjąć ponieważ będzie wymieniana , jednak koła już nie. Moim celem jest zmiana zębatki gdyż w starej uszkodzeniu uległo parę ząbków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 No i znalazł ktoś sposób? Temat odświeżam bo sam ostatnio uszkodziłem koła w traktorze Brudera. Jest jakiś tajemny sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Chyba tylko na gorąco. Tego typu koła są wgrzewane na oś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi