rapier Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Jestem jednym z wielu jak sadze ktorym sylwetka F22 podoba sie bardzo. Postanowilem wiec zrobic swojego malego F22 z smigielkiem w :ass: . Podobnie jak modelik smigielko bedzie malenkie wiec spoko...nie oszpece go bardzo Rozpietosc 38cm Depron 3mm A takie sa efekty mojej pracy jak narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Piękności nie to co moje eksperymenty - jakie wyposażenie planujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 kolejna seria fotek Planuje TEN silniczek ze smigielkiem 3/2 2 MICRO SERWA Regulator 6A pakiet 3S 350mAh + corona z synteza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Serwa te same, odbiorniczek też, co do napędu to widzę, że u ciebie będzie wysokoobrotowo (czyli dość szybko ale dźwięk fajny) Ja mam wolny regulatorek hexTronic 10A ale musze go odchudzić (jak nie wyjdzie wsadzę MGMa), no i pakiecik masz podobny ale 3S - ja użyję 2S 350mAh Kokam-a A jaka masa RTF planowana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 zastanawiam sie jeszcze nad TYM motorkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Kokpit znalazl sie na swom miejscu i otrzymal dziobek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Genialny model po prostu. To nastepny bedzie ze 2,5X wiekszy i tunelowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Genialny model po prostu. To nastepny bedzie ze 2,5X wiekszy i tunelowy co najwyzej 2 razy tylko bo potem zaczynaja sie schody. zreszta juz ten moze byc spokojnie na edf30 gws-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Rewelacyjnie potrafisz czarować z depronu. Aż się prosi dać tam turbinkę, tylko nie byłoby gdzie wpakować akumulatorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Akuratnie aku wejdzie w kokpit Gdybu w UH byly na + EDF30 to bym sie nie zastanawial. No ale nastepny F22 bedzie EDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Akuratnie aku wejdzie w kokpit A nie będzie problemu z wyważeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 oryginalnie byly Battery: 3S1P TP 730mAh ( .watek i plan na RCGroups ) Ja daje lzejsze bo 350mAh 3S1P ale tez nie daje turbiny, wiec powinno byc OK. W kazdym razie napewno lzej. Turbina ktora widac to tez nie to.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 I gdzie chcesz tym maleństwem latać? Chyba na jakiejś hali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 I gdzie chcesz tym maleństwem latać? Chyba na jakiejś hali? No co ty..Z tym silnikiem to napewno bedzie to dosc szybkie . NApewno nie na hale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Pewnie się nie znam ale zastanawia mnie dość mała powierzchnia sterów - u mnie jest strumień zaśmigłowy więc skuteczność sterów jest większa (prawie jak z TV) ale tu... jakby tego nie ma, a lotek nie widzę. Szybko będzie musiał latać - no chyba, że zakładasz, że i tak będzie szybko latał ze względu na wymiary A ten drugi motorek wydaje mi się być ciut lepszym rozwiązaniem - sporo lżejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Mala powierzchnia sterow..no moze masz racje...W oryginale jest mozliwosc doklejenia kawalkow ktore sa za turbina i dzialaja troche jak sterowanie wektorem ciagu. Ja zas chce aby to byl szybszy JET wiec nie moze byc az tak wrazliwy na stery. No ...zobaczymy jak sie bedzie latalo. Co zas do motorka to chyba zostane przy inrunerze bo ten nowy TURINGY jest....jakby to rzec - UROCZY!!!!!!!!!!! Tyle ze strasznie malenki (czytaj lekki ) i moge miec problemy z wywazeniem nawet na pakiecie 2S. Zobaczymy zreszta co i jak. W kazdym razie poniewaz silniczek ma niefrezowana os i da sie ja jak sadze przecisnac na druga strone to stanie sie on serduszkiem turbinki EDF30 i wtedy dopiero sie zacznie :D. Mam juz nawet modelik na oku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 słodziutki modelik i silniczek jestem pod wrażeniem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 No rapier - czyżby się zaczynała era mini EDF ? :) A wracając do konstrukcji... jak mówiłem nie znam się, ale znam problemy (moje) z lądowaniem przy małych i mało skutecznych sterach i stąd moja uwaga. Pewnie nawet podstawowe akro będzie się wykonywało dość wolno - coś jak moim F-16 chyba, że przewidujesz tylko loty demo Niemniej bardzo fajna konstrukcja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 jaka rozpietosc powinie miec takie cos aby bylo napedzane silniczkiem machubi 180?? :?: edit: jeszcze jakie do tego dac smigielko:?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.