kocman Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Witam. Moje pierwsze pytanie na forum więc proszę o wstrzemięźliwość z krytyką. Zakupiłem aparaturę dx6 (czarna). Oczywiście nie zakupiłem pakietu do jej zasilania (180 zł - zostawiam ten zakup na tłustsze czasy) i jestem skazany na zasilanie akumulatorami AA. Zakupiłem także ładowarkę procesorową: http://www.rc4max.com/ladowarka_ev-peak_c1_+_zasilacz_do_ladowarki_-_6a__15v,1897,29992.html I chciałbym jej użyć do ładowania tych paluchów (AA). Wybaczcie jeśli pytanie banalne, ale z elektroniki jestem noga, a głębiej w świat rc dopiero wchodzę. Moje pytanie brzmi: Czy mogę ładować te baterie taką ładowarką, a jeśli tak to jak to wszystko rozwiązać (podłączyć) abym chaty nie spalił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 AA rozumiem ze Nimh? jesli to nie lipole to nic nie zjarasz ladowarka ma specjalny program do ladowania nimh, czyli możesz nia ładować te akumulatorki. Wystarczy poczytać intrukcje i raczej wszystkiego sie dowiesz, skomplikowane nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocman Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ok. Ale jak to podłączyć w jedną całość? Mam koszyk na baterie ale nie mam żadnego złącza w tym koszyku żeby podłączyć pod ładowarkę, wystają tylko 2 kabelki. Użyć koszyka czy polutować baterie? Jeśli polutować to jak? + do - , czy + do +? Proszę o wytłumaczenie jak krasuli na granicy. Może ktoś będzie łaskawy graficznie to przedstawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Osobiście nie uzywam koszyczków. Zawsze lutowałem. W koszyczku coś może nie stykać. Ale jeśli nie masz mocnej lutownicy kolbowej i umiejestności to lutowanie nie jest dla Ciebie wskazane. Zamiesciłem Ci zdjęcie baterii intersuje Cię to dolne połączenie. A do koszyczka poprostu przylutuj odpowiednia wtyczkę. Ja uzywam do tego celu wtyczek takich jak w serwach. I polecam troche poczytać, w sieci jest mnostwo odpowiedzi na wszystkie dotychczas zadane przez Ciebie pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocman Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Jeśli nie mamy informacji (brak wiedzy merytorycznej ) to często jest problem wyłapać znaczące informacje aby być pewnym że coś dobrze zrobimy. Dziękuję za zaangażowanie i rzeczową odpowiedź. Rozumiem że kable z tego obwodu, do ładowarki wpinam + do +, - do -? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Tak +do+ i - do - nastepnie odpowiedni program w ładowarce i będzie śmigać. Oczywiście nadal zachęcam do przeczytania instrukcji ładowarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocman Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Oczywiście instrukcję przeczytam. Czekam na paczkę. Lada chwila ma dojść. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi