ROBERT908 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jeszcze raz dziękuję za przyjęcie na forum.Chcę zakupić model szybowca OLYMPIC 1205mm a1.Składałem już jeden model z balsy.Nie zamierzam przerabiać go na rc.Czy nie lepiej jest samemu kupić balsę i coś samemu wymyślić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Oczywiście że lepiej samemu coś wymyślić, ale moim zdaniem na początek zanim nie nabierzesz doświadczenie lepiej skorzystać już z istniejących planów. Musisz tylko wymyślić jaki model chcesz zbudować i jak duży a na pewno ktoś pomoże znaleźć odpowiednie plany na podstawie których sam sobie zbudujesz model. Ale ten Olimpic moim zdaniem na początek będzie bardzo dobry. Modele w klasie A1 mają swój niepowtarzalny urok. Buduj i przedstawiaj relacje z postępów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT908 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Chcę zbudować coś z rozpiętością do 1,5m max.Myślę, żeto spokojnie wystarczy jak na pierwszy model szybowca.Oczywiście też coś prostego do zbudowania, bo nie jestem zawodowcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ale ten Olimpic moim zdaniem jest fajny i spokojnie możesz go zbudować. Może następny będzie trochę większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT908 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Chyba właśnie wolę na początek skleić przygotowane już części:/ Zdecydowałem już skleję olimpica i gdy zobaczę jak buduję się szybowce i jak umieszcza się poszczególne części.Potem spróbuję zrobić coś sam Dziękuję za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Tak będzie łatwiej na początek. Następny jak będziesz chciał dalej model klasy A1 to proponuję zbudować Czaplę. Czapla ma prawie 2m rozpiętości. Jak wyjdzie Ci dobrze ten Olimpic to spokojnie możesz się porwać na takiego 2m. Zawsze jak będziesz miał jakieś pytania to ktoś coś pomoże. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT908 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT908 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Jeszcze raz przepraszam za tę sytuację z postami.Wreszcie zaczynam budowę Orlika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Jeśli masz czym to zrób zdjęcia. Zacznij od samego początku, pokaż co jest w pudelku. Jak zrobisz fajną relację ze sklejania modelu to może to pomoże innym chłopakom którzy by chcieli ale się boją czy dadzą radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT908 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 zrobiłem kilka zdjęć ale nie mogę ich wstawić.Wie pan jak to zrobić? Po prostu je wklejałem ale one się jakoś długo przesyłały,ale i tak się nie przesłały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Naciśnij klawisz więcej opcji ten po prawej stronie NAPISZ. Tam jest wybierz plik i potem załącz ten plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT908 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Próbowałem zrobić tak jak pan mówił ale pokazuję mi się, że skrypt nie odpowiada czy coś takiego i są 3 opcję: kontynuuj, debuguj skrypt lub przerwij skrypt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 zrobiłem kilka zdjęć ale nie mogę ich wstawić.Wie pan jak to zrobić? Po prostu je wklejałem ale one się jakoś długo przesyłały,ale i tak się nie przesłały Zdjęcia możesz dodawać jako załączniki bezpośrednio na serwer forum. Taka opcja jest przy tworzeniu tematu czy posta. Przeczytaj temat Jak wstawiać zdjęcia na forum jako załączniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT908 Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Witam. Bardzo dawno mnie tu nie było:) Nareszcie skończyłem Orlika(dopiero teraz, bo miałem duuuuuużą przerwę)dziś już skończyłem budowę. Lata(, a tak właściwie latał) świetnie, dlaczego latał a nie lata? otóż puszczałem go na podwórku, a tam są słupki od siatkówki kazałem tacie stanąć przy nim i bronić żeby w niego nie walnął .Oczywiście co się stało? Tata nie zdążył go złapać.Na szczęście tylko popękał papier i nic wielkiego się nie stało.Trzeba będzie oklejać centropłat od nowa.No trudno.Relacja z budowy pojawi się na moim kanale, ale kiedy to się stanie nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi