Fred Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Witam wszystkich. Na forum jestem od kilkunastu dni, czas najwyższy powiedzieć kilka słów o sobie. Młodzieńczą przygodę z modelarstwem zakończyłem w wieku 20-tu lat na etapie Wicherka 50RC. Teraz wracam do dawnej pasji. Forum traktuję jako ogromny zbiór wiedzy modelarskiej, w którym to temacie mam ogromne zaległości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaper Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Czołem, czołem. Z tą wiedzą na forum różnie bywa, czasem trzeba długo siać przez sito, aby piasek i kurz przeleciały (a jest ich sporo) i wybierać te pojedyncze cenne kamyczki. Ale jednak one są, więc warto. Wicherek 50RC to był poważny obiekt (czy całkiem latający?). Skoro 28lat wstecz rodzi się pytanie jaka aparatura? Wysokich lotów, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Wicherek 50RC to był poważny obiekt (czy całkiem latający?). Skoro 28lat wstecz rodzi się pytanie jaka aparatura? Jeżeli chodzi o pełne sterowanie modelem to nie,- chciaż była już wtedy dostępna wielokanałowa aparatura proporcjonalna Varioprop. Ja mogłem tylko o takiej pomażyć, albo poczytać w Modelarzu. Sterowany tylko sterem kierunku dwukanałowym nieproporcjonalnym PIŁOTEM 2, napęd RADUGA 7M. Start kilka minut do góry powrót lotem ślizgowym, ot cała zabawa. Jednakże te kilka minut panowania nad kierunkiem lotu, było dla mnie szczytem techniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Witaj, jak tak czytam o Waszej historii modelarskiej, to aż się nie chce wierzyć, że mogło być tak inaczej. A dziś każdy kupuje gotowca, najlepszą aparaturę i idzie na lotnisko pozować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.